İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde dün saat 17.00 sıralarında Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi'nde yaşanan olay, hatalı parkın ardından büyüyen bir tartışmanın şiddete dönüşmesiyle gündeme geldi. Minibüs şoförü Halil İbrahim Odabaşı, evinin önüne park etmek istediği sırada hafif ticari aracın park yerini kapatmasıyla başlayan olayda, araç sahibini uyardı ve düzgün bir şekilde park etmesini istedi. Ancak bu uyarı tartışmaya yol açtı.

Bıçaklarla saldırdılar

Tartışmanın ardından sürücünün akrabalarından oluşan bir grup, Odabaşı'na saldırmak için geri döndü. Grup, sopalar ve bıçaklarla minibüs şoförüne saldırmaya çalıştı. Odabaşı, kendini korumak için bir markete sığındı. Ancak grup, marketin camına vurarak tehditler savurdu. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle grup dağıldı.

'Seni öldüreceğim'

MİT Başkanı Kalın, Haniye ile görüşme gerçekleştirdi MİT Başkanı Kalın, Haniye ile görüşme gerçekleştirdi

Minibüsü zarar gören Halil İbrahim Odabaşı, emniyete giderek şikayetçi oldu. Olay, cep telefonu ve güvenlik kameralarıyla kaydedildi. Odabaşı, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Arkadaş aracını ortaya park etmiş. Benim aracım büyük olduğu için park edemedim. Numara vardı aracının üzerinde aradım, ' Aracını ister ileri al ya da benim çekeyim geri önüme al'. Olay orada başladı, sözlü bir tartışma yaşadık. Bana hakaretler etmeye başlayınca bende evine gitmesini istedim. O bir hızla gitti giderken, '2 dakika sonra görüşeceğiz' dedi. İki üç dakika sonra bir baktım arkama kıyametler kopuyor. Herkes bıçaklanmış, sopalanmış tek kişiyi dövmeye geliyorlar. Arkadaşım kaçmamı söyleyince bende bakkala doğru kaçtım. İleri doğru koşunca çocuğun biri beni yakaladı, minibüsün etrafında iki tur döndüm. Tam bana bıçağı saplayacağı sırada tekme attım. Ardından mahalledeki çocuklar buna çullanınca bende kendimi markete attım, kapısını kilitledim. Marketin camına vurmaya başladılar, 'Seni öldüreceğim' diye ardından mahalledekiler sakinleştirince herkes evine gitti.