Son dönemde yaptığı hukuki paylaşımlar ile adından söz ettiren avukat Erkan Yalçın "Nihal Candan Nasıl Tahliye Edildi ? " diyerek madde madde tahliye edilme sürecini anlattı.


DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'a özel açıklamalarda bulunan ünlü avukat Erkan Yalçın geçtiğimiz gün sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen Nihal Candan hakkında açıklama yaptı. Tahliye kararını değerlendiren ünlü avukat şu açıklamalarda bulundu: 

Barış Muslu, Armağan Çağlayan'ın programına konuk oldu Barış Muslu, Armağan Çağlayan'ın programına konuk oldu


*Öncelikle cezaevi suçluları ıslah etmek amaçlı olan bir uygulamadır. Suçluları ıslah etmekte yanı şöyle dursun , şüpheli olup dosyası halen delilleri toplanma aşamasında olan tutuklulukların da delilleri karartma amaçlarını engellemek maksadıyla şüpheliler de tutuklama tedbiri ile cezaevinde tutulurlar. 

*Biliyorsunuz ki geçen Günlerde tutuklanan Candan kardeşlerin dosyaları halen soruşturma aşamasında olup , kesinleşmiş bir hüküm yoktur bu sebeple de tutuklama tedbiri ile cezaevinde tutulmaktadırlar.  Dün tahliye edilen Nihal Candan Hastalık sebebiyle tahliye edilmiştir. 

*Cezaevlerinde hastalık nedeniyle; 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 16'ncı maddesi kapsamında ağır hastalığı veya engel durumu bulunan hükümlü ve tutukluların ceza tehiri işlemleri, 105/A maddesi  kapsamında maruz kaldıkları ağır bir hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatlarını yalnız idame ettiremeyen ve koşullu salıverilmesine üç yıl veya daha az süre kalan hükümlüler ile aynı Kanunun Geçici 6'ncı maddesi kapsamında maruz kaldığı ağır bir hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatını yalnız idame ettiremeyen altmışbeş yaşını bitirmiş hükümlülerin denetimli serbestliğe ayrılma işlemleri, hükümlülerin talepleri üzerine veya re'sen başlatılmaktadır. Daha önceden işlemleri tamamlanan ancak cezalarının tehiri uygun görülmeyenlerin durumları sürekli gözlemlenmekte, hastalığının ilerlemesi ve sağlık durumunun bozulması durumunda da re'sen yeniden tehir işlemleri başlatılmaktadır. Nihal Candan’ın hastalığının cezaevinde tutulmasına engel hal teşkil etmiş olmalı ki tahliye edilmiştir.
* İnfaz Kanunun 16.Maddesi bu konuda gayet açıktır ve Türk Ceza Kanununun 57 nci maddesinde belirtilen sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınır. Sağlık kurumunda geçen süreler cezaevinde geçmiş sayılır.Diğer hastalıklarda cezanın infazına, resmî sağlık kuruluşlarının mahkûmlara ayrılan bölümlerinde devam olunur. Ancak bu durumda bile hapis cezasının infazı, mahkûmun hayatı için kesin bir tehlike teşkil ediyorsa mahkûmun cezasının infazı iyileşinceye kadar geri bırakılır.
*Ancak söz konusu tahliye cezasızlık sebebi olarak düşünülmemesi gerekir zira soruşturma devam etmektedir. " dedi.