Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan şoförler, Erge'nin fotoğraflarıyla birlikte "Öldürülmek istemiyoruz, koruma kabinli araç istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Ali Çetin Taylan adına yapılan açıklamada, taksicilerin artan gasp ve cinayet olaylarıyla karşı karşıya kaldığı vurgulandı. Taylan, taksilerde güvenli kabini bulunması, panik butonunun aktifleştirilmesi ve araç içi kameraların zorunlu hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, denetimlerin artırılması, uyuşturucu ve ruhsatsız silah satışının engellenmesi çağrısı yapıldı. Taylan, gece vardiyasında çalışan taksicilerin emniyet kemeri zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

Açıklamanın ardından taksi şoförleri, Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere konvoy oluşturdu.

İzmir'de taksi şoförü Oğuz Erge, 31 Ocak'ta Gaziemir'e gideceğini belirten Delil Aysal'ı (19) aracına almış, Aysal'ın arka koltuktan tabancayla üç el ateş etmesi sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.