Alkali su hastalıklarla savaşır. Alkali su için doğal sebze ve besinlerden faydalanılabilir. Peki alkali su tarifi için hangi malzemeler gerekiyor?

Suyun mineralini zirveye çıkaran tarif!

1- SALATALIKLI SU

Limon,salatalık, nane, fesleğen ya da maydanoz kulanarak kendinize bir detoks suyu hazırlayabilirsiniz.

Bir adet limonu ince ince dilimleyin, yarım demet taze nane ya da maydanozu temizleyip dallarıyla kullanın. Ardından 2 orta boy salatalığı da dilimleyin. Tüm malzemeleri bir şişe ya da sürahiye koyup üzerine 2 litre su ekleyin. Aromalar suya geçtikten sonra aynı gün içinde tüketebilirsiniz.

Suyun mineralini zirveye çıkaran tarif!

2- TARÇIN VE KARANFİLLİ SU

İki adet çubuk tarçın ve 3-5 tane karanfil tohumunu 2 litre suya ekleyerek kendinize harika bir detoks suyu hazırlayabilirsiniz. Arzuya göre bu karışıma elma dilimleri de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız suyu gün içerisinde tüketin.

Gençler için alarm zilleri: Abur cubur tüketimi beyin sağlığını tehdit ediyor Gençler için alarm zilleri: Abur cubur tüketimi beyin sağlığını tehdit ediyor

Suyun mineralini zirveye çıkaran tarif!

3- ZENCEFİLLİ SU

Kabuğu soyulmuş ananasın yarısını yarım ay şeklinde dilimleyin. Bir baş parmağı büyüklüğündeki taze zencefili de kabuğunu soyduktan sonra ince ince dilimleyin. Tüm malzemeleri bir kaba aldıktan sonra 2 litre su ekleyin. Aromalar suya geçince gün içerisinde tüketin.