Beslenme ve Diyet Uzmanından uyarılar Beslenme ve Diyet Uzmanından uyarılar

Türkiye'de KKKA hastalığı kaynaklı ölümler erken başladı: Prof. Dr. İlhan Çetin uyarıda bulundu

Sıcak geçen ilkbaharın etkisiyle KKKA hastalığını bulaştıran kenelerin doğada erken görünmeye başladığı belirtildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kenelerin tabiatta ortaya çıkmasıyla KKKA hastalığının da erken dönemde artış gösterdiğini vurguladı.

Vakalar arttı

Çetin, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıkların artmasıyla birlikte kenelerin erken ortaya çıktığını ve vakaların daha erken başladığını belirtti. Geçen yılın vaka sayılarında büyük bir düşüş yaşandığını ancak bu yılın sıcaklıklarının etkisiyle vakaların arttığını ifade etti.

Tedbirli olmaya çağırdı

Çetin, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının KKKA hastalığına karşı tedbir alma sürecine girdiğini söyledi. Özellikle dış ortamlarda çalışan insanların kenelere karşı önlem almaları gerektiğini vurguladı.

En çok o illerde görülüyor

Çetin, şu anda tespit edilen vaka sayısının 80 civarında olduğunu belirtti. Ölüm vakalarının en çok Sivas, Erzurum, Erzincan, Samsun ve Yozgat civarında görüldüğünü sözlerine ekledi.