Dün oynanan maçta Antalyaspor'un Trabzonspor karşısında bulduğu beraberlik golünü atan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, gol sevincinde el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi. Yazıda 7 Ekim 2023 gününe dikkat çekilmesi ve İsrail Bayrağı'nda da bulunan Davut Yıldızı ifadesinin bulunması büyük tepki çekti.

İsrailli futbolcu önce kadro dışı bırakıldı ardından sözleşmesinin feshedileceği aktarıldı. Sagiv Jehezkel ardından gözaltına alındı. 

SamimiHaber Jehezkel'in savcılık ifadesine ulaştı!

Jehezkel savcılık ifadesinde şunları söyledi:

"Polisler evime gelerek bana yakalama işlemi uyguladılar. Doktor raporu alıp Emniyet Müdürlüğüne getirdiler. Haklarımı ve suçlamayı anladım. İfadem İngiliz tercümanım ve özel avukatım huzurunda vermek istiyorum. İsrail Devletinin vatandaşıyım ve yaklaşık 6 aydır Bitexen Antalyaspor lisanslı futbolcusuyum.

14.01.2024 günü saat 16.00'da başlayan Bitexen Antalyaspor ve Trabzonspor arasında oynanan futbol karşılaşmasında ilk 11'de oynadım. Maçın 68. dakikasında Bitexen Antalyasporun beraberlik golünü attım.

Sahaya çıkmadan önce sol bileğimde sakatlığımdan dolayı beyaz bandaj vardı. Soyunma odasında kendi el yazımla 100 days 07.10 ve Davut Yıldızı amblemini el yazımla yazdım. Bunu yazdığımda herhangi bir takım arkadaşım, teknik heyetten herhangi bir kimse yada Bitexen Antalyasporun yöneticilerinin hiç birisinin bilgisi olmadı. Soyunma odasında kendi kararım ile yazdım. Amacım Hamas ve İsrail arasındaki devam eden savaşın 100. gününde dikkat çekmekti. Başka da bir amacım olmadı. Ben kişisel olarak savaşa karşıyım. Bir an önce savaşın bitmesini istiyorum. Maçın 68. dakikasında golü attıktan sonra saha kenarındaki fotoğraf çeken kişilere sol bileğimdeki bandaja yazdığım yazıyı gösterdim, yarım kalp işareti yaptım. Maç bittikten sonra 2 saat sonra benim maç sırasında yaptığım hareketin sosyal medyada yayıldığını ve tepkilere neden olduğunu anladım. İsrail'de bulunan menejerim beni aradı. 'Herhangi bir kimseye yada basına konuşma' dedi. Bir müddet sonra da Bitexen Antalyaspor yöneticilerinin beni süresiz kadro dışı bıraktığını menejerim bana söyledi. Ben maç sırasında yaptığım bu hareket nedeniyle bütün Türk halkından bütün kalbimle özür diliyorum. Pişmanım. Ben herhangi bir provokasyon yapmak istemedim."