252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan hakim karşısına çıkacak. 7 sanıklı davanın ikinci duruşması İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Davayla ilgili hazırlanan 62 sayfalık iddianamede eski futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan'la birlikte kaleci Fernando Muslera, Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı’nın da arasında bulunduğu 21 kişi müşteki olarak yer alıyor. 21 isim mahkemede ifade verip şikayetlerini anlatacak.

11 Futbolcu Tanık Dinlenecek

Yine ilk duruşmada zorla getirilmelerine karar verilen Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz, Nur Erkasap, Mustafa Sefa, Candaş Gürol, Fırat Özdemir, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat tanık olarak dinlenecek.

Seçil Erzan’ın eski sevgilisi Candaş Gürol da mahkemede tanıklık yapacak.

Erzan ve Futbolcular Yüzleşecek

Seçil Erzan’ın kırık telefonunun incelenmesiyle, yüksek getirili fon vaat ettiği müştekilerle yazışmalarının yer aldığı 553 sayfalık bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda Arda Turan, Fatih Terim, Fulya Terim ve Mert Çetin ile mesajlaşmaları da yer alıyor. Duruşmada hem Seçil Erzan’a hem de müşteki ve tanıklara kırık telefondan çıkan yazışmalar da sorulacak.

Erzan'ın çalıştığı banka şubesine ait 6 aylık kamera kayıtlarının da dava dosyasına girmesi bekleniyor. Görüntülerde Erzan'la eski futbolcular arasındaki para trafiği yer alıyordu.

Seçil Erzan için 252 Yıl Hapis Talebi

Gizli fon dolandırıclığı davasında Erzan'ın nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 252 yıl hapsi istenirken diğer sanıklar için istenen ceza 3 yılla 85 yıl arasında değişiyor.

Saat 10.13 - Eski Galatasaraylı Futbolcu Semih Kaya Adliye'ye geldi

Saat 10.39 - Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı da Adliye'ye Geldi

Duruşmanın Başlaması Bekleniyor

Duruşmanın başlamasına yaklaşırken bir çok gazeteci ve avukat da duruşmanın yapılacağı Çağlayan Adliyesi İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi önünde beklemeye devam ediyor.

 Seçil Erzan Dava  Duruşması Başlıyor  

Muhabirimiz Elif Erbay'ın aktardığına göre duruşma salonunda yerler alındı duruşma birazdan başlayacak.

Saat 11.14 - Duruşmada Yoklama Alınıyor

Salondaki isimler arasında futbolcu Semih Kaya, Buse Terim, Volkan Bahçekapılı hazır bulunuyor. Arda Turan ve Emre Belözoğlu mazeret bildirdi, Nur Erkasap ise sağlık raporu göndererek katılmadı. Galatasaraylı Fernando Musler mazeretli Selçuk İnan ise raporlu olduğu için duruşmaya katılmadı.

Saat 11.27 - Seçil Erzan Konuşmaya Başladı:

"2010 Temmuz 2011 Kasım arası 2 milyon TL para kaybettim aldığım kağıtlarla. Sonra Florya şubeye geçtiğimde Metin Taş'tan para aldım, onları değerlendirdim. O zararın bir kısmını o dönem kurtarabildim. Bir yandan da faiz yüküne girmiştim. O spekülatif kağıdın bulunmasıyla ilgili Florya şubeye Atilla Baltaş "Van Kahvaltı Salonu" dediğimiz müşteri geliyordu.

Atilla Baltaş'tan spekülatif kağıdı (HATEK) batıranları bulmasını istedim. Gazetelerde silkeleme operasyonu olarak geçiyordu bu. Birkaç arkadaşından borç aldı, kredi kullandı. Kredi taksitlerini de ben ödedim. Her şeyi kapattım. 2013'e kadar hiçbir şey yoktu

2013 yılında kuzenim 200 BİN Tl'lik gayrimenkulünü vadeli mevduata koydu. Sonra parayı çekip eşine verdi. Bu paradan, 93 BİN Euro kuzenimin eşinden hesabıma geldi. Şube müdürü olarak yetkim var ve 93bin doları özel bakacılıkta değerlendirdim. İşlemleri kendi hesabımdan yaptım.

Bu parayı değerlendirdikten sonra kuzenimin eşi ve ailesine krediler için yardımcı oldum. Özel bankacılıkta kredi faizinden daha fazla kazınılıyor."

"Annem %99 Engelli"

"Paraları çoğaltmakla ilgili stresim o dönemde çoğaldı. 2015 aralık ayında annem beyin kanaması geçirdi %99 engelli kaldı. Anneme karşı hassasiyetim arttı. Yabancı bakıcımız vardı. Annesinin hastaşığında 6 ay sonra Hüseyin abi ve eşi ile karşılaştım. Annesi hakkında konuştuk. 2016 yılında Hüseyin ve Selman girdi hayatıma. Babam Bozcaada'ya taşındı. Babama annemle daha çok ilgilenmediği için kızıyordum. Babam bana dayak atmazdı psikolojik bir baskısı olmadı."

"Ne Kadar Çok Verirsek Seçil O Kadar Para Getirir Algısı Oluştu"

"O dönemde 15 Bin dolar çıkardı Hüseyin abi, verdi ihtiyaç oldukça ödeme yaparız diyerek. Ne kadar çok para getirirsek seçil daha çok para yaratır algısı oluşmaya başladı. Hüseyin abinin arkadaşı Musa Köse tekstil işiyle uğraşıyor. 15 BİN Dolar getirdi 75 BİN Tl ödeme alıyor."

"Seçil'i Gördüğümüzde Gözümüzün Önüne Dolar Geliyor"

"Nazlı ile Annem ile ilgilenmesi için tanıştık. Nazlı da etrafından topladığı paraları değerlendirmeye başladı. Aile içerisinde para ilişkisi başladı.

'Seçil'i gördüğümüz zaman gözümüzün önüne dolar geliyor' diye etrafımda konuşuluyor."

Salonda Gülüşmeler Oldu

"Faizler artınca Atilla Baltaş'tan kağıtla ilgili yardım istedim. Atilla Baltaş para getiriyor al değerlendir diyor. 250 Bin dolar veriyor. İş adamından almış. Bu anlattıklarım gerçek"

Seçil Erzan bu sözünden sonra slaonda gülüşmeler başladı.

Erzan Anlatmaya Devam Ediyor:

"Atilla Baltaş, 250 BİN Dolar daha getirdi 'kendi param' diye. İstediğin yerde kullan değerledir dedi. Bu 250 BİN Doları benden 40 günde bi 100 BİN Dolar olarak alıyor sonra tekrar 350 BİN Dolar getiriyordu. 2020'de dövizci olayından sonra öncekinin parasını sonrakiyle kapatmaya başladık. Atilla'dan aldığım 250 BİN Doları, 400 BİN Dolar olarak verdim. 400 BİN Doları etraftan topladığım paralarla buldum. Nuri Köşkdere'nin kazandığını görünce ali de geldi. Ali 5 Milyon Tl sonra bir 5 Milyon Tl daha getirdi. Ali'ye de taahüt verdim çünkü paray ihtiyacım vardı. Ali'nin getirdiği 5 Milyon Tl'lerin bir tanesi tefeci parasıymış. 1 günde 100 BİN Dolar artmasını istiyormuş tefeciler. Ali'ye baskı yapıyorlar."

"Tefecilerin Eline Düştüğümüzü Bilmiyordum"

"Nuri Köşkdere'nin kazandığını görünce ali de geldi. Ali 5 Milyon Tl sonra bir 5 Milyon Tl daha getirdi. Ali'ye de taahüt verdim çünkü paray ihtiyacım vardı. Ali'nin getirdiği 5 Milyon Tl'lerin bir tanesi tefeci parasıymış. 1 günde 100 BİN Dolar artmasını istiyormuş tefeciler. Ali'ye baskı yapıyorlar.

Metin Taş'ta tefeciden para alıp getirmiş. Tefecilerin eline düştüğümüzü ödeme aşamasında öğrendim."

"Yalvardım 'Ölüyorum Bitiyorum' Dedim"

"Ben etrafımdakilere çok fazla para ödemeye başladım. İnsanlardan alıp birbirime döndürmeye çalışıyordum. Merve 1.2 Milyon Tl getirdi, yalvardım o dönem para getirmesin diye 'ölüyorum bitiyorum' dedim.  Öyle bir an geldi ki, “bana para vermeyin artık” diye yalvarıyordum resmen.

Hâkim: E almasaydın o zaman sen de!

Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlendi mi? Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlendi mi?

Seçil Erzan: Açığım çoktu! Alırken alıyordum öderken yalvarıyordum. Benim hayatımdaki herkesin yaşam standartı çok yükseliyordu."

"Asıl Mağdurları Söylüyorum"

"Nuray Şengüler'den, Deniz Güzel, Evrim Pınar Güzel, Evrim Pınar'ın erkek arkadaşından aldım sırf paraları döndürebilmek için. Asıl mağdurları söylüyorum. Tefecilerin Ali Yörük ve Atilla Baltaş'ın paralarını ödeyebilmek için aldım bu paraları"

"Semih Kaya Çok Para Kazandı. Selçuk İnan'la Konuştuk"

Fon kelimesini sadece Semih Kaya'ya kullandım. Fon olayını sonra kendileri çıkardı. Semih Kaya çok para kazandı. 'Sen de gelmek ister misin' diye Selçuk’la konuştuk. Semih Kaya'dan ilk 300 BİN Dolar para aldım. 2022 Nisan'da 1 Milyon 300 BİN Dolar geri ödedim. Sonra 1.3 Milyon Doları geri aldım, 100 Dolar ekleyip ödeme yaptım. Emre Belözoğlu'na en son 'Fon var' demiş olabilirim. Buse Terim'den faiz ödemek için istedim.

"Derdimi Anlatamıyorum, MASAK Araştırsın Her şeyi"

"Semih Kaya'dan alıp Süleyman Hasan'a verdim, Güler eksideydi. Metin Taş benden 300 BİN Dolar fazla almıştı. Merve 1 Milyon 100 BİN Dolar aldı benden. Atiila 400 BİN fişi vardı. 700 bin dövizciye ödendi. Umut Aslan 500 BİN Dolar ödedi. Ali'nin tefecileri ödenmişti. Nuri Köşker 200-300 BİN Dolar almıştı. İnsanlar verdiklerinin çok üzerinde paralar aldılar. Evler, arabalar aldılar… Söylediğim tarihlerde bu insanların hepsinin hesapları incelensin. MASAK hepsini araştırsın. Ben bir canımla kaldım burada! Anlatamıyorum, derdimi de anlatamıyorum zaten. 2022 Mayıs'ta Semih Kaya'dan 1.4 milyon aldım Süleyman Aslan'a verdim. Süleyman Aslan beğenmedi daha çok para istedi. Bir tek Semih'e borçluydum. Diğerleri artıya geçti."

"Ayhan Akman 300 verdi 500 verdim 500 verdi 100 verdim"

"Herkesin tefecisi vardı. Az para verdiğimde adımı öğrenip şubeye geliyorlardı. Ayhan Akman kısa sürede 300 verdi 500 verdim, 500 verdi 1000 verdim. Ayhan Akman'a da 'gizli işler yapılıyor senin paranı artıracağız' dedim. Temmuz'da Semih'ten Ayhan'ın paralarını almak için tekrar para aldım. Semih'ten 1.4 Milyon aldım, Temmuz'da paylaştırdırım."

"Gece Semih beni aradı bu çantada bir şey var ötüyor dedi"

"Kasım-Aralık ayı gibi Atilla Baltaş'a ödemek için çantaya koydum, parayı verdim. Tabi faiz adı altında. Atilla aldı parayı gitti, çanta laptop çantası olduğu için çantayı geri istedim, çünkü şirketindi. Atilla bana çantayı boş getirdi. Ben o çantaya para koydum Semih'e verdim. Çanta Semih'in arabasında kaldı. Atilla'ya para verdim çantayı geri istedim. Gece Semih beni aradı bu çantada bir şey var ötüyor dediler. Bankanın çantası olduğu için korktum. Telefon numarasının sonunu söyledi. Atilla Baltaş'ın numarası olduğunu anladım. Atilla'nın evine hırsız girmiş, belgeler çalınmış bu yüzden çantalar GPS takılmış o arada Seçil'in para verdiği çantaya da takılmış GPS."

"Emre Belözoğlu'nun parası herkese dağıtıldı"

"Emre Belezöğlu'ndan aldığım parayı Semih ve Fırat'a verdim. 800 BİN Semih'e, 300 BİN dolar Fırata. Emre Belezöğlu'nun parası herkese dağılmış oldu. 700 Bin dolar Barış, 250 BİN Dolar Atilla, 650 Bin Dolar Ahmet Gedik Diş Hekimi, Muslera 200+500 BİN Dolar, Erkan darıca 100 Bin Dolar, Erkan Ergil 300 BİN Dolar,  Selçuk 1.5 Milyon Dolar"

"İnsanlar Birbirine Referans Oldu"

"İnsanlar birbirlerine referans olarak gösterdiler. Selçuk, Semih'i aradı teyit etti. Semih iyi paralar kazanınca Fıratın da parasını getirdi. 700 BİN Dolar. 30 Kasım'da Fırat, Semih'in verdiği 700 BİN Doları 1.5 Milyon Dolar olarak aldı. Sonra 1.5 Milyon Doları geri verdi 3 Milyon Dolar olarak aldı.

"Paraları Elden Verdim"

Hakim: Paraları ne şekilde teslim aldınız?

Seçil Erzan: Elden, bankadan. Evine götürdüğüm oldu. Semihe 4.5 milyon dolar fazla para verildi.

Ağlayarak Savunma Yapıyor

"Böyle bir hayatı seçmiş olsaydım çok güçlü bir kadın olurdum. Cebimde silah olurdu, arkamda on insan olurdu, yasadışı bir şeyler yapardım. İşimden oldum, İnsanlar mağdur oldu. Şimdi herkes ne aldığını çıkarsın, bu insanların paraları ödensin. Ben banka müdürü olmasaydım tabi ki bana vermezlerdi. Seçil olarak kiminin kızı, kiminin kardeşiydim, kiminse iyi bir bankacısıydım. Kimseye kötülük yapmak istemedim. Olay bambaşka konulara gitti. Akıl tutulması denen bir olay oldu. Selçuk'un zarar etmesini neden isteyeyim. Herkes parayı alırken çok iyi davranıyordu. Arda'nın aldığı saati takmıyordum kimsenin aldığı hediyeleri takmıyordum"

Saat 14.31 - Duruşma Verilen Aranın Ardından Devam Ediyor

"Ben birilerini dolandırayım diye bir şey yoktu. Nisan ayından sonra işler çıkmaza girdi. Atilla Baltaş'ın dövizcilerinden alınan para ile faiz ödemeye başladı. Ödemelerin %90ı elden yapıldı. Dönem dönem eft havaleler de oldu. Semih Kaya ve Ali Yörük arasında bir para trafiği var. Semih kaya neden Ali'ye para gönderdi?

Hakim: Büyük kredileri neden kendi üzerine çekmedin?

Seçil Erzan: O kadar fazla çekilmesi imkansız."

Savcı Sordu Erzan Cevap Verdi

Seçil Ezan: Paralar normal şube hesaplarında duruyordu. Kendi şube hesabında. Altın alıp satıyordum. Halka arzlarda değerlendiriyordum. 

Savcı: Bu paraların hesabını nasıl tutuyorsunuz?

Seçil Erzan: Nisan ayına kadar böyle bir problem yoktu. Nazlı getirdiklerini kendi Hüseyin abi getirdiklerini kendi tutuyordu hesaplarını. 

Savcı: Aldığınız paraları bankaya bildirdiniz mi? 

Seçil Erzan: Ne istiyorlarsa onu söyledim. Ne sorarlarsa mal beyanı ile ilgili onu söylüyordum.  

Savcı: Borcunuzu bildirdiniz mi mal beyanına?

Seçil Erzan: Evet bildirdim. 

Savcı: Bu kişiler sizi portföy danışmanı olarak mı kullanıyorlardı? 

Seçil Erzan: Mervenin dışında dışardan kimse bana para getirmedi o karışıklığa kadar. Akrabalarımdan kuzenlerimden aldım o zamana kadar. 

Savcı: Siz bir kazanç vaadediyorsunuzki insanlar size para getiriyor. 

Seçil Erzan: Ben yüksek faiz verdiğim dönemde ben daha fazla kazanayım diye akrabasının eşinin dostunun parasını getiriyordu. 

Savcı: Gizli işlem diye bir uygulama var mı?

Seçil Erzan: Saklama işlemleri var. Görmüyorlar. Saklamalı işlemler yapılıyor. Biz o işlemleri göremiyoruz. 

Savcı: Whatsapp dökümleri geldi. Bu telefonu siz mi sundunuz? 

Seçil Erzan: Evet ben sundum. 

Savcı: Evinizde iki telefon bulundu Denizbank'ta iki telefon sundu. 

Seçil Erzan: Benim iki tane telefonum vardı. Başka hiçbir telefonum olmadı. Bankada bize yüksek model vermek için istediği eski telefonlardır. 

Savcı: Cihazı iş için mi kişisel mi kullanıyordunuz? 

Seçil Erzan: İkisi içinde kullanıyordum.

Mahkemede Sesler Yükseldi

Futbolcu avukatları Seçil Erzan'a "Bankanızın haberi yoksa neden telefonu parçalayıp atın dediler. Bankanın bir sorumluluğu yoksa niçin banka yöneticileri size neden bu motivasyonda davrandı." sorusunu yönelttiği anda Hakim müdahale etti. Bu esnada salonda gerilim arttı ve Avukatlar, Hakim'e "Neden müdahale ediyorsunuz?" diyerek çıkıştı.

Fatih Terim'in Haberi Yoktu

Hâkim: Bazı müştekiler, “Seçil Erzan bana Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu veya Fatih Terim ismini verdi, bizi böyle kandırdı" diyorlar. Siz birilerine böyle şeyler söylediniz mi?

Seçil Erzan: Söyledim.

Hâkim: Kim bunlar?

Seçil Erzan: Emre Belözoğlu’na değil ama Volkan Bahçekapılı’ya söyledim. Bülent Çeviker’e ve İbrahim Çağlar’a söyledim.

Hâkim: Peki banka yöneticilerinin veya Terim'in haberi var mıydı böyle bir şeyden?

Seçil Erzan: Hayır.

Futbolcu Avukatlar Telefon Kayıtlarını Soruyor

Avukat: Bir kilo altın kaç tl diye araştırmaları neden yaptınız?

Seçil Erzan: Gürcistandaki bir müşterinin paralarını getirmesi hakkında konuşurken sohbet arasında baktım. 

Avukat: 43 milyon dolar bir açık var. Bu para nerede?

Seçil Erzan: Arada bir fark çıkıyordu bu fark ne oldu diye hesaplıyorduk. Ben zaten kendimde değildim. 7 nisanda çorluya gittim köye babamın mezarına o gün herkes beni bekliyordu. Bana bir şey imzalattılar. Ben eve gittim lavaboya gitmek istedim. Ben o gün 280'le araba kullanıp ölmek istedim.

"Yaptığım Şey Gizli Değildi"

"Yaptığım şeyi anlatmadım ama gizlemedim de. Yaptığım şeyler gözlemlenebilirdi. Bankanın bunu bilmeme… yani bilebilirdi. Banka paraların çekildiğini biliyordu. Bilmemelerine imkan yok. Teftiş sürekli var. Bir yerden bir şekilde şüphelenilmeliydi. Nazlı her zaman yanımdaydı kim ne aldı verdi biliyordu. Söylesin istiyorum kim ne aldı."

"Para Deniz Bank Private de"

"Merve, Seçil Erzan ile konuşmalarında “Bu para Ali de Veli de değil DBP’de(Deniz Bank Private)”

"Üç Kuruşluk İnsanlar Köşeyi Dönsün Diye"

Fransa'dan para aktarımı için eski sevgilisi Candaş Gürel'den yardım isteyen Seçil Erzan'a Gürel "Bana yaşattıklarına bak üç kuruşluk insanlar köşeyi dönsün diye" diyerek tepki gösterdi.