Suudi Arabistan’ın Şam Büyükelçiliği, iki ülke arasındaki faaliyetlerin resmi olarak yeniden başladığını dün bir kutlama töreni düzenleyerek duyurdu.

Şam-Riyad normalleşmesi

Büyükelçiliğin Şam’daki Four Seasons Oteli’nde düzenlediği resepsiyonda konuşan Maslahatgüzar Abdullah El Haris, büyükelçiliğin yeniden açılmasının iki ülke ve halk arasındaki ilişkilerin tarihinde önemli bir an olduğunu ifade etti.

SANA muhabirine açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Eymen Raad, iki ülke arasındaki “kardeşlik ilişkilerinin ve sosyal bağların derinliğinin” birleştirici etkisini vurguladı.

Eymen Raad, iki ülke arasındaki ilişkilerin, bölge halklarının çıkarları doğrultusunda ortak Arap eylemini geliştirmek amacıyla etkinleştirileceğini söyledi.

Ortadoğu’da Arap çıkarları birleşiyor

Dışişleri Bakanlığı Arap İşleri Dairesi Başkanı ve Gurbetçiler Direktörü Riyad Abbas da Suriye’deki büyükelçilik çalışmalarının yeniden açılmasının, iki halkın çıkarları doğrultusunda ortak iş birliği ve ortak çalışma açısından yeni bir aşamanın başlangıcını temsil ettiğini söyledi.

Hoshtein İsrail'de! Netanyahu Galant'a Gideon dedi Hoshtein İsrail'de! Netanyahu Galant'a Gideon dedi

Törene katılan Filistin’in Şam Büyükelçisi Samir El Rifai de Şam büyükelçiliğinin açılmasının Arap ilişkilerinin yeniden canlanması açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasının Filistinlileri de memnun ettiğini ifade etti.

Suudi Arabistan, 2012 yılında Arap Baharı ayaklanmaları sırasında başlayan protestolara Şam rejiminin sert müdahalesi ve baskıları gerekçe göstererek Suriye ile ilişkilerini kesmişti.

Editör: Burçin Çelikkol