Konya’nın Karatay ilçesinde 5 ay önce kaybolan Çiğdem E.’nin cesedi bulundu. Yakınlarının kayıp başvurusuyla harekete geçen polis, kadının son görüldüğü yerlerdeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi ve Afganistan uyruklu 4 kişiyle birlikte olduğunu tespit etti. Şüpheliler, polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan sorgulama sonucunda, Çiğdem E.’nin Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi’nde bir evin bahçesine gömüldüğü öğrenildi. Bahçede yapılan kazı çalışmasında kadının cesedi bulundu ve otopsi için Konya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Soruşturma geniş kapsamlı olarak sürdürülüyor.

Uyuşturucu kullanıyordu

Konya Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Çiğdem E.’nin babası Ramazan Kocaoğlu, 18 Mayıs 2024 tarihinde polise başvurarak kızının çarşıya gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, ancak geri dönmediğini bildirdi. Polis, Çiğdem E.’nin uyuşturucu kullandığını ve bu maddeleri yabancı uyruklu kişilerden temin ettiğini tespit etti.

Konya Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut

4 kişi gözaltına alındı

Cinayet Büro Amirliği’nin iki aylık çalışması sonucunda şüpheliler belirlendi ve Konya merkez, Karapınar ve Sarayönü ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla şüpheliler Gholam Sakhi (2000 doğumlu), Bay Hohammad (2000 doğumlu), Abdul Jabbar (2001 doğumlu) ve Jawad Tabarshah (1991 doğumlu) gözaltına alındı.

Eski manken Deniz Akkaya, kızına şiddet uygulamaktan 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı Eski manken Deniz Akkaya, kızına şiddet uygulamaktan 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı

Öldürüp halıya sarmış

Şüphelilerden Gholam Sakhi, Çiğdem E.’yi boğarak öldürdüğünü ve cesedi halıya sararak bodruma sakladığını itiraf etti. Diğer şüpheliler ise olaya katılmadıklarını, kötü kokular üzerine cesedi bulduklarını ve bahçeye gömdüklerini söyledi. Şüphelilerin işlemleri Cinayet Büro Amirliği’nde devam ediyor.

Editör: Ömer Göyce