Ağustos 2024'te, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) kararıyla, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Roblox'a erişim engeli getirildi. Bu karar, platformda çocukların istismarına yol açabilecek içeriklerin bulunduğu gerekçesiyle alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Devletimiz, Anayasamız gereği çocuklarımızın korunması için gerekli tedbirleri almak zorundadır," dedi.

"Yetkililerle iş birliği halindeyiz"

Roblox, 2 Eylül 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına karşı temyiz başvurusunda bulunduklarını belirtti. Şirket, “Mahkeme sürecine saygı duyuyoruz ve devam eden yasal süreç nedeniyle dava hakkında yorum yapamıyoruz. Roblox, Türkiye’deki yasalara ve düzenlemelere saygı göstermekte olup, kullanıcılarımızın platforma erişimini yeniden sağlamak ve güvenliklerini ön planda tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği içerisindedir," ifadelerini kullandı.

iOS 18 ne zaman gelecek? Apple iOS 18 ile hangi yenilikler olacak? İşte iOS 18 ve yeni gelecek tüm özellikler iOS 18 ne zaman gelecek? Apple iOS 18 ile hangi yenilikler olacak? İşte iOS 18 ve yeni gelecek tüm özellikler

"Kötü faaliyetleri tespit etmek için önlem alıyoruz"

Roblox, güvenlik konusuna büyük önem verdiklerini ve topluluk standartlarını uygulamak, kötü niyetli faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için kapsamlı güvenlik önlemleri aldıklarını vurguladı. Şirket, Türkiye ve diğer bölgelerdeki yetkililerle iş birliği yaparak, her pazarın farklı ihtiyaçlarını ele almayı ve güvenlik konusundaki küresel taahhütlerini yerine getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Editör: Ömer Göyce