Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası rezerv birikimine dair bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Şimşek, piyasa koşullarına bağlı olarak uluslararası rezerv birikimine devam edeceklerini ifade etti.

29 Eylül tarihinde brüt döviz rezervlerinin haftalık olarak 3,3 milyar dolar azaldığını belirten Bakan Şimşek, bu düşüşte altın fiyatları ve swap işlemlerinin etkili olduğunu söyledi.

Ayrıca, yurt içi swap stokunun 2,2 milyar dolar azaldığını ve altın fiyatlarındaki gerilemenin de etkisinin 1,1 milyar dolar seviyesinde olduğunu açıklayan Bakan Şimşek, ülkenin dış kaynak sağlama çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu çerçevede Londra'da verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İşte Bakan Şimşek'in o paylaşımı:

"Piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimine devam edeceğiz. 

29 Eylül’de brüt döviz rezervleri haftalık 3,3 milyar dolar gerileyerek 122,2 milyar dolar oldu. Bu gelişmede altın fiyatları ile swap işlemlerinin etkili olduğu görülüyor. Söz konusu dönemde yurtiçi swap stoku 2,2 milyar dolar azalırken, altın fiyatındaki gerilemenin etkisi ise 1,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. 

Ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu çerçevede Londra’da çok verimli toplantılar yaptık."