Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,7 milyar dolar arttı Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,7 milyar dolar arttı

GÖSAŞ'ın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye genelinde kredi kartlarıyla en fazla harcama döner ve köfte restoranlarında yapıldı. Bu tercihi kebap, pide ve burger restoranları takip etti. Özellikle Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop ve Ankara gibi birçok şehirde Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarına ilgi gösterdi. Ancak, Tekirdağ ve Çanakkale dışında Marmara Bölgesi'nde köfte tercih edildiği belirlendi. Sadece Tunceli'de kebap, Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt'ta ise pide tercih edildi. Mersin ise tantuniyi tercih ederek yerel lezzetinden vazgeçmedi.

Öte yandan, İstanbul, Kocaeli ve Antalya gibi yemek çeşitliliğinin fazla olduğu şehirlerde burger restoranları tercih edilirken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları öne çıktı. İç ve Doğu Anadolu'da döner ve kebap sofralarda yer alırken, Güneydoğu'da lahmacun diğer bölgelere göre daha fazla tercih edildi.

Evde yemek siparişi verme konusunda ise Edirne ve İzmir başı çekerken, İstanbul üçüncü sırada yer aldı. Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ ve Denizli gibi iller de yüksek oranda eve yemek siparişi veren iller arasında yer aldı.