Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmen Ücretleri ve Özel Öğretim Kurumları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bazı milletvekillerinin özel okullardaki öğretmenlerin maaşları ve çalışma koşulları hakkında yöneltilen soru önergelerine cevap verdi. Tekin, eğitim kurumlarındaki yönetici ve öğretmenlerin maaşlarına ilişkin mevzuatta yapılan düzenlemeleri hatırlatarak, uzman ve usta öğretici olarak görevlendirileceklerin şartlarının yönetmelikle belirlendiğini belirtti.

Ek ders ücreti alarak ders verenlerin sadece fiilen ders verdikleri saatler için ödeme yapıldığını vurgulayan Tekin, bu dışında herhangi bir uygulamanın mümkün olmadığını ifade etti. Ayrıca, yapılan düzenlemelerle ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış yapıldığını ve bu artışın 1 Kasım 2023'te yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Agari ücretin altında istihdam kabul edilmiyor

Toshiba'da 4 bin personelin işine son! Toshiba'da 4 bin personelin işine son!

Tekin, özel eğitim kurumlarında çalışan personelin İş Kanunu kapsamında çalıştığını ve asgari ücretin altında personel istihdam edilmediğini vurguladı. Ayrıca, özel öğretim kurumlarına yönelik yapılan denetimler sonucunda son bir yılda 920 özel öğretim kurumuna toplamda 65 milyon lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Özellikle ders saatine göre ücretli öğretmen görevlendirmesinin geçici bir yöntem olduğunu ve zorunlu durumlarda başvurulduğunu ifade eden Tekin, öğretmenlerin haklarının korunması ve yasal düzenlemelere uygunluğunun önemine vurgu yaptı.