Yaşam

Ramazan ne zaman başlıyor? 2024 Ramazan tarihleri

Abone Ol

2024 Ramazan ayının ne zaman başlayacağı üç aylara girilmesiyle birlikte merak konusu oldu. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı büyük bir heyecanla bekleniyor. Ramazan ayında müslümanlar oruçlarını tutacak ve dini vazifelerini yapacaklar. Peki 2024 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ne zaman yapılacak?

2024 Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2024 dini takvimine göre, Ramazan ayının başlangıç tarihi belirlendi. Buna göre, 2024 Ramazan ayının ilk günü Mart ayına denk düşüyor ve 11 Mart günü başlayacak.

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan 2024 tarihinde idrak edilmeye başlanacak.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan ayı, manevi güzelliklerle dolu, müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin, ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak, zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulur: "Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar."

3 Aylar’ı uğurladığımız Ramazan ayı, faziletlerle dolu bir aydır. Hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı, bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Ramazan'ın diriltici özelliği, insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için gönderilen Kur’an-ı Kerim’in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanır. Ayrıca, İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesiyle de öne çıkar.