Meteorolojinin ani sıcaklık düşüşüyle ilgili uyarılarının ardından, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Erzincan’ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde aralıklı kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklıkları sıfır derecenin altına gerileyerek soğuk bir hava dalgası yarattı. Bunun yanında sis ve pus, görüş mesafesini önemli ölçüde azalttı.

SAĞNAK YAĞIŞLARIN YANI SIRA KARLA KARIŞIK YAĞMURDA BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu; yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yanı sıra, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar da bekleniyor. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Anne adaylarına "gebe okulu" hizmeti Anne adaylarına "gebe okulu" hizmeti

KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Kar yağışının etkili olduğu Erzincan - Sivas karayolu Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan - Gümüşhane karayolu Ahmediye geçidinde Karayolları ekipleri aktif olarak görev aldı. Ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaparak yolları açık tutmayı başardı. Yapılan mücadeleler sonrasında ağır tonajlı araçlar seyirlerine devam etti ve yollarda herhangi bir kapanma yaşanmadı.

KARADENİZ ÜZERİNDEN GELİYOR

Ayrıca, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle bugün ve yarın gecenin ilk saatlerinde Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde zirai don bekleniyor. Açıklamada, "Zirai don tehlikesinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden, tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın bölgesel tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir" denildi.

DON UYARISI GELDİ 

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Zirai don tehlikesinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: iha