Oy verme işlemi dün saat 17.00'da sona ermesine rağmen, saatler geçmesine rağmen resmi bir açıklama yapılmadı.

Seçimlerde eski Başbakan Navaz Şerif'in PML-N partisi ile tutuklu eski Başbakan İmran Han'ın PTI partisi destekli bağımsız milletvekilleri arasında çekişmeli bir mücadele yaşanıyor. Ulusal basına sızan resmi olmayan sonuçlara göre PTI'nın bağımsız milletvekilleri önde götürüyor.

Pakistan Seçim Sonuçları Bekleniyor, Sayımda Sorun Mu Var

Ancak PTI'dan Seyid Zülfikar Buhari, oy sayımının durdurulduğunu ve birçok yerde sonuçların değiştirildiğini iddia etti. Pakistan Halk Partisi lideri Bilaval Butto Zerdari de "Sonuçlar son derece yavaş geliyor" dedi.

Pakistan Seçim Sonuçları Bekleniyor, Sayımda Sorun Mu Var (1)

Seçim Komisyonu Başkanı Sikandar Sultan Raja ise seçim sonuçlarının "en kısa sürede" açıklanacağını belirtti. Raja, siyasi partilerden gelen "seçim sonuçları yavaş geliyor" eleştirilerine yanıt verdi.

Pakistan Seçim Sonuçları Bekleniyor, Sayımda Sorun Mu Var (5)

Seçim günü ülke genelinde 51 terör saldırısı düzenlendi ve 12 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. Oy verme işlemleri sırasında cep telefonu ve internet hizmetleri de askıya alındı.

Pakistan Seçim Sonuçları Bekleniyor, Sayımda Sorun Mu Var (3)

Pakistan'da son genel seçimler 2018'de yapılmış ve İmran Han hükümeti göreve gelmişti. İmran Han, 10 Nisan 2022'de yapılan güven oylamasında meclis çoğunluğunu kaybederek düşmüştü.

Pakistan Seçim Sonuçları Bekleniyor, Sayımda Sorun Mu Var (2)

Seçim sonuçlarının gecikmesi ve oy sayımında yaşanan sorunlar endişelere yol açıyor. Yetkililerden resmi bir açıklama ve şeffaf bir süreç yürütmeleri bekleniyor.

MSB askerlik yerlerini açıkladı MSB askerlik yerlerini açıkladı

Pakistan Seçim Sonuçları Bekleniyor, Sayımda Sorun Mu Var (6)

Not: Bu metin, haber metninin intihalsiz bir şekilde yeniden yazılmış halidir. Metinde herhangi bir yorum veya ekleme yapılmamıştır.

Pakistan Seçim Sonuçları Bekleniyor, Sayımda Sorun Mu Var (5)