Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, şüphelilerin çeşitli suçlara karıştığı belirlendi. Operasyonlar sonucunda 1 adet AK-47 uzun namlulu tüfek, 3 adet tam otomatik tabanca, 2 adet çalıntı motosiklet ve çok sayıda balistik yelek ile kar maskesi ele geçirildi.

TikTok Youtube'a Meydan Okudu! TikTok Youtube'a Meydan Okudu!

Operasyonlar kapsamında şüphelilerin; Esenyurt'ta 3 ayrı işyerinin kurşunlanması, Beylikdüzü'nde bir işyerinin kurşunlanması, Başakşehir'de bir işyerine el bombası atılması ve kurşunlanması, Bahçelievler'de 4 işyerinin kurşunlanması, Küçükçekmece'de 80. Yıl Parkı'nda kurşunlama, Bakırköy'de bir kuyumcunun kurşunlanması, Esenyurt ve Avcılar'da 4 adet ikamet ve işyerinin kurşunlanması, Beşiktaş'ta 2 ayrı kasten öldürmeye teşebbüs, Esenyurt'ta kişiyi hürriyetinden yoksun kılma eylemlerini gerçekleştirdiği belirlendi.

Operasyonları gerçekleştiren polis ekipleri tebrik edilirken, yetkililer halkın desteği ve duasıyla organize suç örgütlerinin kökünün kazınacağını belirtti. Hedeflerinin sokaklarda barınacakları yer bırakmamak olduğunu ifade eden yetkililer, şüphelilerin tek tek yakalanıp adalete teslim edileceğini vurguladı.