Saldırıda bir vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi yaralandı. Saldırganlar çatışmada etkisiz hale getirildi.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Soylu, saldırganların E-5 yan yolundan metrobüsle geldiklerini ve GBT yapmak isteyen polislere ateş açtıklarını söyledi.

Saldırının arkasındaki motivasyonlar ve hedefler hakkında çeşitli analizler yapılıyor. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ASAM Başkanı Dr. Eray Güçlüer, saldırının "Türkiye güvensiz ülke" algısı yaratmaya yönelik olabileceğini öne sürüyor.

Çağlayan Adliyesi Saldırısı Detaylar Ve Analiz

Güçlüer, Türkiye'nin istihbarat ve operasyonel kabiliyetinin yüksek olduğunu ve terör örgütlerinin arzu ettikleri seviyede bir terör hareketi gerçekleştiremediklerini belirtiyor.

20 ilde Sibergöz-39 operasyonları: 74 gözaltı! 20 ilde Sibergöz-39 operasyonları: 74 gözaltı!

Güçlüer, saldırının farklı gruplar tarafından gerçekleştirilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu ve bunun toplumda fay hatlarını tetiklemeyi amaçlayabileceğini söylüyor. Saldırının Afganistan ve Dersim gibi olaylara atıfta bulunarak bir algı mühendisliği oluşturmaya çalıştığı da ifade ediliyor.

Haberde ayrıca Türkiye'nin terörle mücadeledeki deneyimine ve istihbarat ve operasyonel kapasitesine vurgu yapılıyor. Terör eylemlerinin Türkiye'de güvensiz bir ortam yaratmaya yetmeyeceği ve bedelinin ağır olacağı belirtiliyor.