Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde en yoğun trafik hacmi İstanbul'da yaşanıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiği yoğunluğunun rekor seviyelere ulaştığı belirtildi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde günlük trafik hacmi 240 bin araçken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ise bu rakam 190 bin araca kadar çıktı.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ölçümlerine göre, İstanbul-Tekirdağ Devlet Yolu'nun bazı kesimlerinde Yıllık Ortalama Günlük Trafik miktarı 100 bini aşarken, İstanbul-Kocaeli Devlet Yolu'nda da çeşitli noktalarda 70 bini geçtiği tespit edildi. Ayrıca, İstanbul Havalimanı'na bağlantı sağlayan yol kesiminde günlük trafik 100 bin aracı geçti.

20 ilde Sibergöz-39 operasyonları: 74 gözaltı! 20 ilde Sibergöz-39 operasyonları: 74 gözaltı!

Ankara'da da trafiğin yoğun olduğu belirtiliyor. Ankara Havalimanı'na erişim sağlayan güzergahta bazı kesimlerde günlük araç sayısı 70 bini aşarken, Ankara-Gölbaşı arasında her gün 80 bin araç seyahat ettiği bildirildi. Ankara'nın şehir içi trafiğini rahatlatan önemli yollardan biri olan Eskişehir Çevre Yolu'nda da günlük trafik hacmi 70 binin üzerinde.

Diğer bölgelerde de trafik yoğunluğunun arttığı belirtiliyor. İzmir şehir merkezindeki bazı kesimlerde trafiğin 70 binin üzerine çıktığı, Konya şehir geçişindeki kesimlerde trafik 100 bini aştığı ifade edildi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşım sağlayan yol kesiminde günlük trafiğin 70 binin üzerine çıktığı, Samsun Çevre Yolu'nun her gün 60 bin araç tarafından kullanıldığı ve Antalya-Alanya Yolu'nda günlük araç hacminin 90 bini bulduğu aktarıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu yüksek trafik alanlarını rahatlatmak için çalışmaların devam ettiğini ve Türkiye'nin dört bir yanında konforlu ve güvenli ulaşımı sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti. Karayollarının ülkenin her yerini yüksek standartlı bölünmüş yollarla bağladığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, vatandaşların artık karayolunu da tercih ettiğini ifade etti.