Bazılarınızın, öğrenci işte nasıl para biriktirsin ki dediğini duyar gibiyiz. Ama bu meseleye hiç te öyle bakmayınız. Özellikle öğrenciler para biriktirmeli ki, ileri de okul bitip de hayata atıldıklarında hayatın karşısında bocalamasınlar. Sadece öğrenciler değil, herkes para biriktirmelidir.

Öğrenci Para Biriktirebilir Mi?

Elbette ki bir geliri olan herkes para biriktirebilir. Öğrenciler de özellikle aldıkları harçlarda ve devlet kredilerinden artırım yaparak birikim yapabilir.

Nihal Candan'a tahliye kararı Nihal Candan'a tahliye kararı
  • Gereksiz harcamaları kısmalısınız. İnsan öğrenci olunca bazen, ipin ucunu kaçırabiliyor, dışarıda yenen yemekler, sık sık ziyaret edilen kafeler vb. durumlar yüzünden ekstra harcama kalemleri ortaya çıkıyor. Yanlış anlaşılmasın, tabi ki gidilmeli ama bu durum kontrol altında olmalıdır.
  • Bisiklet kullanmak, öğrencilerin özellikle yazın sıcak havalarda yapabileceği hem eğlenceli hem de oldukça faydalı bir etkinliktir. Bu yüzden kendinize bir bisiklet alabilir ve okula öyle gidebilirsiniz.

Öğrencilere Para Biriktirme Tavsiyeleri

Öğrencilere tavsiyeler şu şekilde olabilir;

  • İkinci el giysi platformlarını kullanabilirsiniz. Buralarda gerçekten, hem uygun fiyatlı hem de yeni etiketli ürünler bulabilirsiniz. Aynı şekilde kendi giymediğiniz kıyafetleri de bu platformlar üzerinden satıp nakit paraya çevirebilirsiniz. Böylelikle öğrenci tasarruf yöntemi de sağlamış olursunuz.
  • Kart kullanımlarınız lütfen sınırlı olsun. Unutmayın, siz öğrencisiniz ve cebinizde 3- 5 kredi kartı ile gezmenin hiçbir manası yoktur. Bu yüzden bir tane, kullanım olanakları iyi bir kartınız olsun. Ve bunu da çok dikkatli kullanın.
Para Biriktirme Tavsiyeleri
  • Ev arkadaşınız olsun, Türkiye’de nereye giderseniz gidin tek başına bir ev tutup yaşamak maliyetlidir. O yüzden masrafları bölüşecek bir arkadaş her zaman iyidir.

Öğrenci İçin Part Time İş Seçenekleri

Öğrenciler için part time iş seçenekleri şöyledir;

  • Öğrenci ulaşım kartları, öğrenci indirimleri, promosyonları yani içinde öğrenci geçen her şeyi takip edin. Size mutlaka faydası olacaktır.
  • Okulu da yürütebileceğiniz bir part time iş, siz oldukça rahatlatır. Hem pozitif olursunuz hem de maddi olarak rahatlarsınız.
  • Kendinize bir birikim hesabı mutlaka ama mutlaka açın. Ve bu hesap diğer hesaplardaki para ile karışmayan, yeni bir hesap olsun. Buradaki paranızla minik minik kıymetli maden ya da döviz alabilirsiniz. Öğrenci yatırım ve birikim tavsiyeleri ile maddi olarak rahatlarsınız.