Dünya

Nikaragua, İsrail ile diplomatik ilişkilerini sonlandırdı

Nikaragua hükümeti, İsrail ile diplomatik ilişkilerini tamamen kestiğini duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, bu kararın Ulusal Meclis tarafından oy birliği ile alındığı belirtildi.

Abone Ol

Açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bu saldırıların Filistin halkı üzerindeki etkilerine vurgu yapıldı. Nikaragua'nın Filistin halkının yanında durduğu belirtilerek, “Filistin halkı ve hükümetiyle dayanışma içindeyiz. Uluslararası hukuka ve devletler arası ilişkilere saygı çerçevesinde, İsrail hükümeti ile tüm diplomatik bağlarımızı koparma kararı aldık” denildi.

Ayrıca, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı "soykırım, işgal ve saldırganlık" politikalarının kınandığı ifade edilerek, İsrail'in Lübnan’a karşı da benzer bir saldırı politikası izlediği, Suriye, Yemen ve İran'ı tehdit ederek bölge barışını tehlikeye attığına dikkat çekildi.

Nikaragua Ulusal Meclisi de İsrail’in Filistin’e yönelik "zulüm ve aşırı nefret" politikalarını şiddetle kınarken, Devlet Başkanı Daniel Ortega'ya İsrail ile diplomatik ilişkilerin sonlandırılması çağrısında bulunmuştu. Meclis ayrıca, İsrail hükümetini "insanlık düşmanı" olarak nitelendirdi.