Bim'de bu hafta neler var? 5.7.2024 Bim'de bu hafta neler var? 5.7.2024

Bilinen market zincirlerinden birisi, bazı şubelerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. 8 Temmuz 2024 itibarıyla, belirli şubelerde nakit ödeme kabul edilmeyecek.

Market zinciri, bu değişikliği resmi bir duyuru ile kamuoyuna açıkladı. Duyuruda, "Sevgili müşterilerimiz, 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bu yeni uygulama, müşteriler arasında farklı tepkilere yol açtı. Bazı müşteriler, nakit ödeme seçeneğinin kaldırılmasını modern ve güvenli bir adım olarak değerlendirirken, bazıları ise nakit kullanımının özgürlüklerini kısıtlayacağını belirtti.

Market zinciri tarafından gelen açıklamada bunun bir pilot uygulama olacağı ve başarılı olması durumunda gerekli adımların atılıp yaygın bir hale getirileceğini vurgulandı. 

Tüketici Hakları Derneğinden ulaştığımız bilgilere göre henüz resmi olarak ellerinde böyle bir yasal uygulama olmadığı belirtildi.

Editör: Elif Erbay