ERCAN KÜÇÜK

İstanbul Sultanbeyli'de yaşayan 13 yaşındaki A.A'nın 2010 yılında 15 kişinin tecavüzüne uğradığı ortaya çıkmıştı. Türkiye’nin gündemine oturan davada sanık avukatının duruşmada mağdura ‘etek boyunu’ sorması kamuoyunda büyük tepki yarattı.

Önde başladık sonunu getiremedik, Hollanda’ya elendik Önde başladık sonunu getiremedik, Hollanda’ya elendik

15 kişi kız çocuğunu şantajla istismar etti! 15 kişi kız çocuğunu şantajla istismar etti!

Skandal olayın yeni duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülüyor. Davaya İstanbul Barosu ve UCİM katılma talebinde bulundu. Talepler hakkındaki karar duruşma başlayınca verilecek. 

Dava öncesi mahkemenin gizlilik kararı verdiği, duruşmaya dışarıdan izleyici alınmayacağı öğrenildi.

Duruşma gecikmeli başladı. Mahkeme İstanbul Barosu ve UCİM'in katılma taleplerini de gözlemci olma taleplerini de reddetti. Hakim katılma talebinde bulunan avukatları ve izleyicileri salondan çıkardı.

 Duruşma 7 Ekim'e ertelendi

Duruşmaya verilen aranın ardından ara karar açıklandı. Duruşma 7 Ekim 2024 saat 13.30'a ertelendi.

 ÇHM Sözcüsü Av. Bulut: Takip etmeye devam edeceğiz

Davaya katılma talepleri reddedilen İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Çağla Gül Bulut, duruşma sonrası Samimihaber’e şu açıklamaları yaptı:

"İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak kuruluş amaçlarımızdan birisi de çocuğun hak ihlallerinin önlenmesi ve hak ihlallerine karşı mücadele etmektir. Bu amaçlara binaen müdailik talebinde bulunduk.  Özellikle böyle bir dosyada 13 yaşındaki bir çocuğun birden fazla kişi tarafından sistematik ve nitelikle şekilde istismara uğraması, yıllarca bunun tekrar edilmesi bu kadar uzun süre sonra dava açılması, istinaftan bozulup gelmesi bir sanığın yakalamasının olması gibi hususlarda basına yansıdığı kadarıyla ve gizlilik kararı verilmeden önce tespit ettiğimiz hususlarda böyle bir dosyaya İstanbul Barosu olarak mutlaka katılmamız ve çocuğun yanında olmamız gerekmektedir. Bu yüzden katılma talebi sunduk. Katılma talebi reddolursa da CMK 187. Maddesi uyarınca kapalı görülecek dosyalarda da bazı kişilerin gözlemci olarak katılmasına kararı verilebilir. Bu maddeye binaen katılmamız kabul edilmezse gözlemci olarak bulunmayı talep ettik ancak bu talebimiz de reddoldu. Ama biz yine dosyayı takip etmeye devam edeceğiz. Hiçbir çocuğun hak ihlaline uğramaması için mücadele etmeye devam edeceğiz."

UCİM Başkanı Saadet Özkan dava sonrası yaptıkları açıklamada katılma ve gözlemci olma taleplerinin reddedildiğini, davada gizlilik kararı olduğunu belirtti. Davada istismarın yanında birden fazla suçun mevcut olduğunu vurgulayan Özkan, istismarcıların en ağır cezayı alması için davanın sıkı takipçisi olacaklarını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi