Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada tanık beyanları tamamlandı ve karar verildi.

Mehmetçik kahramanca mücadeleye devam ediyor: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Mehmetçik kahramanca mücadeleye devam ediyor: 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

22 sanığın yargılandığı davada sanıklardan 10’u adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Tanık beyanlarının tamamlanması sonrası 14.00’e kadar verilen aranın ardından mahkeme heyeti sanıklar tetikçi Eray Özyağcı, azmettirici Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, motoru kullanan Vedat Balkaya, arabayı kiraya veren Mustafa Uzunlar, tetikçiyi Ankara’ya getiren polis memurları Aşkın Mert Gelenbey ile Murat Can Çolak, Aytaç Ataç, Suat Kurt, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, tetikçi Özyağcı’ya para gönderen Ufuk Köktürk, Osman Bayraktar, Mehmet Yüce, Çağlar Zorlu, Serdar Öktem, Caner Günay, Ülkü Ocaklarında yönetici olan Emre Yüksel, Alper Atay, Erdem Karadeniz, Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal, Umut Ersoy hakkındaki ara kararını açıkladı.

KİMLER TAHLİYE EDİLDİ?

Mahkeme, sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay hakkında adli kontrol tedbirleri kapsamında tahliyesine karar verdi. Duruşma 19 Temmuz tarihine ertelendi.

Ayşe Ateş: Öldürülmekten, çocuklarımı bir de annesiz bırakmaktan korkuyorum Ayşe Ateş: Öldürülmekten, çocuklarımı bir de annesiz bırakmaktan korkuyorum

PLAKA NEDEN BANTLIYDI?

Söz verilen motokurye tanık Yusuf Mert,

O gün siparişe gidiyordum. Işıklarda beklerken kaçan şahıslarla karşı karşıya geldik. Onlarda da motor vardı, motora binerken ben ışıklarda bekliyordum, biri motordaydı diğeri de motora bindi, o arada bana yeşil yandı. Motorda oturan kişide kask vardı arkaya binende kask yoktu. Motoru hızlı kullanıyorlardı o dikkatimi çekti, herhangi bir silah görmedim. Plakanın ‘35 E’ kısmı dışındaki kısmı bantlıydı başka bir bilgim görgüm yoktur” dedi.

"OCAK BAŞKANINI ÖLDÜRMÜŞLER"

Yavuz Süleymanoğlu, “Aytaç Ataç’ı tanırım. Bir kafesi var bende 10-11 yıldır gider gelirim oradan tanışıklığımız var. Benim Ersan diye arkadaşım var. O beni aradı. ’Ocak başkanını öldürmüşler’ dedi. Daha sonra Aytaç Ataç telefonu kapatınca bana ne olduğunu sordu. Rahmetlinin öldürüldüğünü söyledim. O da ’Tolgahan’ı ben bir arayayım o bilir’ dedi. Telefon konuşması bitti. ’Ne olmuş?’ dedim. Bilmediğini söyledi" ifadelerinde bulundu.

TETİKÇİ MOTORLA KAÇTI

Gönül Ergin, “O gün doktor randevum vardı. Doktordan çıktım, arabama bindim. Yolda giderken, silah sesi duydum. Ben vurulma anını görmedim. Etrafıma bakındım. Bakınırken sol elinde ucu uzun bir silah gördüm. Elinde silahla kafasında bere maske olmayan birisi koşarak motorla bekleyen bir şahsın arkasına bindi.

Konya yoluna doğru devam ettiklerini gördüm. Vurulan şahsın kim olduğuna dair bir bilgim yoktu. Direkt olarak polis ve ambulansı aradım. Durumu anlattım. Motora binen şahsın resmini çektim. Polisler resmi sorunca Whatsapp’tan atabileceğimi söyledim, ardından gönderdim. Vurulma anını görmedim. Silah sesi gelen yere bakınca motora binip kaçan şahsı gördüm. Motor’un plakasının son 3 rakamı bantla kapalıydı” diye konuştu.

AHMET KEÇİK: KORKMUŞTUM

Olay esnasında maktul Sinan Ateş’in yanında yer alan Ahmet Keçik, şunları söyledi:

Rahmetliyi Genel Başkanlık döneminden tanırım. Olay günüde beraber Cuma namazına gittik. Namaz dönüşü bir lokanta vardı. Orada saldırıya uğradık. Şahıs aniden karşımıza çıktı. Rahmetliye ateş etmeye başladı. Çok seri şekilde ateş etti. Hatırladığım kadarıyla Ateş’in gövdesini nişan alarak ateş etti. Ben o esnada ticari aracın arkasına geçtim.

O sırada hala silah sesleri geliyordu. Selam Bozkurt’u göremedim. Ateş yerdeydi hemen yanına koştum, belindeki silahı aldım. O an kendimi savunma ihtiyacı duydum, korkmuştum. Kaçan şahsa birkaç el ateş ettim ardından Ateş’i kontrol ettiğimde hiçbir şekilde tepki vermiyordu. Yaralarına pansuman yapmaya çalıştım, ardından sağlık ekipleri geldi."

Eray Özyağcı’nın avukatı Ziynettin Aktürk, tanık Ahmet Keçik’e ‘reisi vurduk diye bir şey söyledin mi?’ diye sorması üzerine Keçik, “Ben rahmetliye doğru hiç ateş etmedim. Kendisi genel başkan olduğu için ben ‘başkanım’ derdim, Selman Bozkurt ise akrabası olduğu için ‘abi’ diye hitap ederdi, biz ‘reis’ diye hitap etmezdik” cevabını verdi.

İstanbul’da bir otel sahibi Gökhan Türkmen ise şu ifadelere yer verdi:

“Şahsın vefat ettiğini haber sitelerinden öğrendim. Bilgim yoktur. Alper Atay’la birlikte 4-5 yıllık bir tanışıklığımız var. Doğukan Çep isimli şahsı tanımam. Alper Atay benden bir oda talep etti. Beni arayarak sadece ‘oda lazım’ dedi. Oda da kalıp kalmadığını bilmiyorum, ben o gün şehir dışındaydım.”

Ayşe Ateş'ten yeni paylaşımlar! Ayşe Ateş'ten yeni paylaşımlar!

Editör: Kemal Ilıkkan