Kıran kırana bir mücadelenin yaşanacağı MasterChef Türkiye'de şef adayları şampiyonluk kupasını kazanmak için tezgah başına geçmeye başladı. Hayalleri ve hedefleri uğruna Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden gelen yarışmacı adayları MasterChef önlüğünü almak yarışıyor.

Büşra Seltan

Büşra Seltan

Yarışmaya Antalya'dan katılan Büşra Seltan 27 yaşında ve aslen Batman'lı Kendine son derece güvenen yarışmacı,

"Ailem diğer kardeşlerim gibi benim de memur olmamı istiyordu ama ben aşçı olmak istiyorum. Onlara hayatın sadece memurluktan ibaret olmadığını kanıtlamak istiyorum" dedi. 

"Dünya Güzellerim Tatilde"  bu akşam başlıyor "Dünya Güzellerim Tatilde" bu akşam başlıyor

Mehmet şeften hayır, Somer ve Danilo şeften evet alarak bir sonraki tura geçmeye hak kazandı.

Bera Altaşş

Bera Altaş

Yarışmaya Bursa'dan katılan Bera Altaş, 18 yaşında. Türkiye'nin en genç MasterChef'i olmaya geldim diyen yarışmacı genç yaşına rağmen üç farklı mutfakta çalıştığını belirtti. 11 yaşından beri bu meslekte olan Altaş, üç evet alarak bir sonraki tura geçti.
Merih Apaydın Palaz

Merih Apaydın Palaz

Yarışmaya Bodrum'dan katılan Merih Apaydın Palaz evli ve bir çocuk annesi. Aslen Adana'lı olan yarışmacı tezgâh başında beş dakika boyunca ikinci  tura geçmek için ter döktü. Heyecanlı tavırlarıyla şeflerin dikkatini çeken yarışmacı önlüğü alarak ikinci tura geçmeye hak kazandı. 

Sena Doğan

Sena Doğan

Yarışmaya Almanya'dan katılan Sena Doğan, 24 yaşında ve aslen Sivas'lı. Azmiyle ve el lezzetiyle şeflerden övgü dolu sözler alan Sena Doğan alkışlı evet alarak bir sonraki tura geçti.

Melek Baba

Melek Baba

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Melek Baba aslen Giresun'lu ve 27 yaşında. Annesini erken yaşta kaybeden genç yarışmacı, hayat hikayesiyle şefleri duygulandırdı. 12 yaştan bu yana mutfakta olan yarışmacıya Mehmet Yalçınkaya kendi benzer hikayesini anlatarak destek oldu. Şeflere antrikot tabağı hazırlayan Melek Baba şeflerden evet alarak bir sonraki tura  geçti.

Editör: Elif Garip