Başyayla köyü Zeki Tarlalar mevkiinde meydana gelen yangın, iddialara göre kuru otların yakılmasıyla başladı. Yangın, A.İ.Ş. ve Y.Ş.’ye ait tarlaya sıçradı ve arpa ekili 20 dekarlık alan kül oldu. Yangında bazı canlılar telef oldu. Olayın bildirilmesi üzerine itfaiye ekipleri harekete geçti. Ancak itfaiye ekipleri olay yerine gelene kadar köy sakinleri traktörlerle yangına müdahale etti. Sonrasında itfaiye ekipleri de olay yerine ulaştı ve köy sakinleriyle birlikte yangını büyümeden kontrol altına aldılar.

“Adeta cehennem gibiydi”

Köy sakinlerinden Mustafa Demirağ,

“Çok büyük alev vardı buraya kadar nasıl geldiğimi bilemedim. Büyük bir yangın çıktı itfaiyenin çabalarıyla söndü. Büyük bir facia atlatmış olduk. Dikkat edilmesini tavsiye ediyorum. Anlatılmayacak bir şey. Adeta cehennem gibiydi” dedi.

“Büyük bir felaket önlendi”

Gazi Erdoğan da büyük bir felaketin önlendiğini söyleyerek,

“Evlerin yanındaki tarlamız yandı. Çok şükür yangın evlere sıçramadı. Yangın bir dikkatsizlik sonucu meydana geldi. İtfaiye ekipleri ve köylüler tarafından yangın söndürüldü. Büyük bir felaket önlendi” diye konuştu.

Yazlık sitede korkunç cinayet! Güvenlik, ev sahibini bıçaklayarak öldürdü Yazlık sitede korkunç cinayet! Güvenlik, ev sahibini bıçaklayarak öldürdü
Kaynak: iha