Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma" suçlarından aranan C.D. isimli firari, tren garında gizlenirken yakalandı.

Emniyet güçleri, FETÖ/PDY yapılanması hakkında yaptıkları dijital incelemeler ve TEM Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda, C.D.’nin e-posta adresi üzerinden eşiyle iletişimde olduğunu ve Kütahya’da saklandığını belirledi. Yapılan detaylı araştırmada, C.D.’nin İsmail Baş adıyla sahte kimlik kullandığı ve annesi adına kayıtlı bir GSM numarasıyla iletişimde olduğu tespit edildi.

KOM ve TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonda, firari C.D. Kütahya merkez tren garında sahte kimlik ve bilet ile yakalandı. Üzerinde yapılan aramada, 13 adet 50 euro, 1 adet 100 euro banknot olmak üzere toplam 750 euro, bir cep telefonu ve C.D.’nin fotoğrafının yapıştırıldığı sahte kimlik ele geçirildi.

İsrail'e casusluk davasında hapis kararı çıktı! İsrail'e casusluk davasında hapis kararı çıktı!

C.D., FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma suçları ve bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık suçlarından aranmaktaydı.

Editör: Elif Erbay