Yerel Haberler

Korkutan sosyal deney büyük alkış aldı

Malatya’da 14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık yaratmak amacıyla dikkat çekici bir sosyal deney gerçekleştirildi. MalatyaPark AVM’de yapılan etkinlikte, alışveriş yapan vatandaşların ilk yardım konusundaki bilinç ve müdahale yetkinlikleri test edildi.

Abone Ol

Senaryo gereği bir vatandaş, çerez yediği sırada soluk borusuna kaçan yiyecek nedeniyle fenalaşarak yardım istedi. Olay yerine hızla müdahale eden Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında fenalaşan şahsa müdahalede bulundu. Yaşanan dramatik sahne, sonrasında sosyal deney olduğu açıklanınca büyük alkış aldı.

"Vatandaşlarımız ilk yardımda yeterince bilinçli değil"

Deneyin ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Eğitmeni ve Acil Tıp Teknisyeni Ahmet Murat Çatal, vatandaşların konuya gösterdiği ilgi ve tepkileri değerlendirdi. Çatal, “Sosyal deneyle halkımızın ilk yardım konusunda ne kadar duyarlı olduğunu görmek istedik. Maalesef gördüğümüz kadarıyla pek çok kişi ilk yardım bilgisine sahip olsa dahi olaya müdahale etmekten kaçınıyor. Bu da toplum olarak bu alanda eksikliklerimiz olduğunu gösteriyor,” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün hedefi doğrultusunda, her evde bir kişinin ilk yardım eğitimi almasını sağlamak için çalışmaların sürdüğünü belirten Çatal, “Vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. İlk yardım bilinci hayat kurtarır ve bu bilinci yaymak için yeni adımlar atmayı sürdüreceğiz,” diye ekledi.