Mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin bulunduğu tarlada, hortumun etkisiyle iki küçük kız çocuğu adeta ölümle burun buruna geldi.

Hortumun tarlada hızla dönerek önüne çıkan her şeyi sürüklediği o anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hortumun arasında kalan iki kız çocuğunun büyük bir mücadele vererek kurtuldu. Çocuklar, hortumdan güçlükle kurtulurken, yaşanan bu anlar izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamış olması büyük bir teselli kaynağı olurken, tarladaki hasar ve yaşanan panik ise uzun süre unutulmayacak gibi görünüyor. Hortumun ardından yetkililer bölgede incelemelerde bulundu.

Hortuma kapılan kızlar konuştu: Çok korktuk

Tarlada mola verdikleri sırada hortumun içinde kalan çocuklar, yaşadıkları anları anlatırken hâlâ korku doluydu. Hividar, "Gölgelikte oturuyorduk, bir anda rüzgar çıktı ve kendimizi hortumun içinde bulduk. Zor kurtulduk," dedi. Berfin ise, "Hortum aniden çıktı, çok korktuk," diye ekledi.

İETT'den kadınlara özel gece tarifesi İETT'den kadınlara özel gece tarifesi

Olay anında tarlada bulunan Ali Çalışkan (54), "Çocukların çığlıklarını duyduk. Dönüp baktığımızda kimisi yerdeydi, kimisi uzaklaşıyordu. Ne yapacağımızı bilemedik, hortum uzun süre havada dolandı," şeklinde konuştu.

Editör: Elif Erbay