Sokak hayvanlarının sıcak bir yuvaya kavuşmasını amaçlayan proje kapsamında, belediye tarafından kurulan "Can Dostlar" web sitesi üzerinden sahiplendirme işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

"Can Dostlar" web sitesi ile kolay sahiplendirme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının fotoğraflarını ve gerekli tüm bilgileri “Can Dostlar” web sitesinde paylaşarak, vatandaşların sahiplendirme sürecini kolaylaştırıyor. Vatandaşlar, site üzerinden istedikleri hayvanı seçip “sahiplenmek istiyorum” butonuna tıklayarak “Can Dost Sahiplenme Başvuru Formu”nu dolduruyor. Bu basit adımlar sayesinde, belediyenin bakımını yaptığı 2 bin 500 sokak hayvanının kısa sürede sahiplendirilmesi hedefleniyor.

Veterinerlik hizmeti ve mama desteği

Büyükşehir Belediyesi, sahiplendirdiği kedi ve köpekleri karneleriyle birlikte yeni yuvalarına uğurlarken, sonrasında da veterinerlik hizmeti ve mama desteği sunuyor. Bu sayede, sahiplenen hayvanların sağlıklı ve güvende olduğundan emin olunuyor. Projeye katılan vatandaşlar, bu hassasiyetlerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın’a teşekkürlerini iletti.

Vatandaşların memnuniyeti

Projeye katılan vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirdi. Bir köpek sahiplenen Tuncay Derin, “Belediyenin barınağına başvurduk ve ismini Misket koyduğumuz köpeği sahiplendik. Sokak hayvanlarını sahiplendirmek isteyenler için bu hizmet çok değerli. Tüm aşıları yapılmış ve güvenilir bir şekilde köpeğimizi aldık. Belediye, kulübe ve mama desteği de sağladı. İmkanı olan herkesin sokak hayvanlarını sahiplenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Barınak ve belediye desteği

Bir başka vatandaş, Fikret Emre Edil, barınaktan sahiplendiği hayvanla yaşadığı mutluluğu paylaştı: “Barınak müdürümüz bize çok yardımcı oldu ve şu anda çok mutluyuz. Belediyemiz, sahiplendirme sürecinde bize destek oldu ve her zaman yanımızda oldular. Ahmet Başkan’a ve ekibine teşekkür ederim.”

İETT'den kadınlara özel gece tarifesi İETT'den kadınlara özel gece tarifesi

Hızlı ve etkili sahiplendirme süreci

Selma Çakır ise sahiplenme sürecinin hızla ilerlediğini belirterek, “Belediyemizin mama takviyesi ve parazit aşıları gibi destekleri oldu. Web sitesinden beğendiğimiz hayvanı hızlıca sahiplendik. Herkesin bu projeye katılarak sokak hayvanlarına yuva olmasını tavsiye ederim” dedi.

Sokak hayvanlarına yeni yuva

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu örnek proje, sokak hayvanlarına sıcak bir yuva sağlarken, aynı zamanda toplumsal duyarlılığı artırıyor. Başkan Ahmet Akın ve ekibi, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması için çalışmaya devam ediyor.

Editör: Elif Erbay