İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama, resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Teknik ve fiziki takibin ardından gerçekleştirilen operasyonlarda 134 adrese baskın yapıldı. Baskınlarda, sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Neslim Güngen ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul merkezli 25 ilde bu sabah gerçekleştirilen geniş çaplı operasyon, sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 kişiyi gözaltına aldı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla yürütülen operasyonun detayları ortaya çıktı.

MASAK’ın Raporu Soruşturmayı Başlattı

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Güngen çiftine ait şirketlerde dönen 1,5 milyar liralık finans ağı üzerindeki incelemeler sonucunda soruşturmayı başlattı. Şüphelilere ait şirketlerin hesaplarına bloke konulurken, "Kuyu-8" kod adı verilen operasyon kapsamında 134 adrese baskın düzenlendi.

Sahte Sertifikalar ve Sahte Tedaviler

Şüphelilerin, Ankara'da 2 bin liraya bastırdıkları sahte ustalık sertifikalarını, franchising yoluyla bayilik hakkı almak isteyen şirketlere 20 bin liraya sattıkları iddia edildi. Ayrıca, şüphelilerin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmeyen güzellik merkezlerinde, marketten alınan nemlendirici kremlere ve ipliklere kendi marka etiketlerini basarak "kolajen ip tedavisi" ya da "gençleştirme ip tedavisi" adı altında pazarlama yaptıkları ortaya çıktı.

Ödemeler Banka Dışında Gerçekleştirilmiş

Yürütülen soruşturmada, bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek miktarda para talep edildiği ve ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların bedelsiz devri şeklinde gerçekleştirildiği belirlendi. Mali polis ekipleri, Neslihan ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğunu tespit etti.

Tunç, TDT Adalet Bakanları Birinci Toplantısı'na katılacak! Tunç, TDT Adalet Bakanları Birinci Toplantısı'na katılacak!

Gözaltında Gözyaşlarını Tutamadı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki nezarethaneye götürülen şüpheli Neslihan Güngen'in, ağladığı için henüz ifadesinin alınamadığı öğrenildi. Suçlamalar karşısında şüphelilerin ifadeleri ve soruşturmanın ilerleyen safhalarında ortaya çıkacak yeni detaylar merakla bekleniyor.

Editör: Elif Erbay