Şeker'e "kasten adam öldürme" suçundan açılan ve Ekim 2020'de 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ömür boyu hapis cezası kararı verilmiş; bu ceza, suçun "haksız tahrik" altında işlendiği gerekçesiyle önce 15 yıla, ardından duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirilmişti.

Kadir Şeker'in avukatının üst mahkemeye yaptığı itiraz kabul edildi. Olay, 5 Şubat 2020'de Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Kadir Şeker, sevgilisi Ayşe Dırla'yı döven Özgür Duran'ı engellemeye çalıştı. Bu sırada çıkan arbedede Şeker, Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan Şeker, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Avukatları harekete geçti

Mahkeme heyeti ise Kadir Şeker’in cezasını 10 yıl 10 aya indirerek tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bunun üzerine avukatları, dün bir üst mahkeme olan 4'üncü Ağır Ceza Mahmekesi'ni tutukluluk halinin devamına itirazda bulundu. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul edip, Kadir Şeker'in tahliyesine karar verdi. 

Yapılan itirazlar sonucunda sosyal medyadan destek alan Kadir Şeker'e, #kadirşekeriçinadalet hastage'i açıldı.

https://twitter.com/hotmail_figen/status/1545046193402552322

Kadir Şeker, sosyal medyadan aldığı destek ile gündem olmaya devam ediyor. Vatandaşlar, "Kadir şeker tahliye olmuş! Sanki abim ya da kardeşim çıkmış gibi. Öyle üzülüyordum ki ona, ülkecek gözümüz aydın." mesajlarıyla destek verdi.

https://twitter.com/HihhiHilal/status/1545045587053006850