İsrail'e yapılan olası saldırılarla ilgili olarak, Biden, İran'ın bu tür eylemlerini artırması durumunda ABD'nin de müdahil olabileceğini belirtti. Biden şu ifadeleri kullandı:

"Eğer İran, İsrail'e karşı saldırılarını artırırsa, ABD'nin de bu saldırılara müdahil olabileceği bir durum söz konusu olabilir. İsrail, Orta Doğu'daki en güçlü müttefikimizdir ve onun savunmasız kalmasına izin veremeyiz. İsrail'in hava savunma sistemlerini güçlendirmek ve askeri destek sağlamak suretiyle bu riski azaltabiliriz, böylece onun savunma kabiliyetini artırabiliriz."

Ayrıca, Biden, Temsilciler Meclisi'nin, Ukrayna ve İsrail için acil ulusal güvenlik yasalarıyla birlikte Gazze'deki Filistinlilere insani yardım sağlanmasını da ele almaları gerektiğini dile getirdi.

Rusya-Ukrayna çatışmasına da değinen Biden, Rusya'nın zafer kazanması halinde, Rus lider Vladimir Putin'in NATO müttefiklerine yönelik güçlerini artırabileceğini ifade etti.

İsrail Gazze’de kendi askerlerini vurdu! İsrail Gazze’de kendi askerlerini vurdu!

Son olarak, Biden her iki ülkenin de kendi egemenliklerini koruyabilecek yetenekte olduklarını ancak bunun için silahlar da dahil olmak üzere ABD'nin yardımına ihtiyaç duyabileceklerini vurguladı.