Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ülkenin savunma stoklarında meydana gelen kayıplarla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Petro, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, ordunun envanterinden 1 milyondan fazla merminin, binlerce el bombası ve önemli sayıda füzenin eksik olduğunu duyurdu. Bu eksiklikler, Tolemaida ve La Guajira'daki askeri üslerde yapılan denetimler sırasında tespit edildi.

Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu

Cumhurbaşkanı Petro, kayıp mühimmatta 1,3 milyon adet 5,56 mm kalibre mermi başta olmak üzere, farklı kalibrelerde yüz binlerce mermi, binlerce el bombası ve havan mermisi, 550 roketatar, İsrail yapımı iki Spike tanksavar füzesi ve 37 Nimrod füzesinin yer aldığını açıkladı.

Yolsuzluk iddiası

Kaybolan silah ve mühimmatın ardındaki yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Petro güvenlik güçleri içindeki yolsuzluk ağlarının dağıtılması talimatını verdiğini belirtti. Ayrıca, bu kayıpların, silahlı kuvvetlerde ve siviller arasında, devletin yasal silahlarını kullanarak silah ticareti yapan ağların varlığını gösterdiğini vurguladı.

Kaçırılmış olabilir...

Petro, söz konusu silahların, Kolombiyalı silahlı gruplara aktarılmış veya Haiti'ye kaçırılmış olabileceğini, hatta uluslararası silah karaborsasında yer almış olabileceğini ifade etti.