Türkiye'de bulunan Suriye'liler için " Irkçı" söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Suriye Spor Bakanlığı ve Basketbol Federasyonuna şikayet edilen basketbolcuya iyi haber geldi. Suriye Spor Bakanlığı ve Basketbol Federasyonundan çıkan sonucu paylaşan Canpolat " Bugün yaptığımız toplantıda hiç bir yanlışımın olmadığı ve ırkçılığa dair hiç bir söze rastlanmadığı görüldü" dedi.

Suriye'de oynayan Türk basketbolcudan haber var 

Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak Moldova’da 20 Ekim’de AB’ye katılım referandumu yapılacak

DurakMedya'da yer alan habere göre Suriye Suriye Basketbol Liginde oynayan Türk basketbolcu Kemal Canpolat açıklama da bulundu. Türkiye'de yaşayan Suriyeli muhalifler tarafından şikayet edilmesi ve sınır dışı edilmesi hakkında yapılan toplantıdan bilgi veren Canpolat " Suriyeli muhalifler 2 gündür yaptıkları kara propagandayla beni baskı altına alarak yargılanmamı, cezalandırılıp sınır dışı edilmemi istediler.İşin komiği muhalif oldukları Suriye devletinden medet umuyorlar benim için.

Demek ki burada bir devletleri varmış.Bugün yaptığımız toplantıda hiç bir yanlışımın olmadığı ve ırkçılığa dair hiç bir söze rastlanmadığı görüldü.

Suriyelilerin vatanlarına dönmesini istemenin ırkçılık olmadığını, ülkelerini gelip tekrardan kalkındıracak kişilerin onlar olduğunu ve Suriye cumhurbaşkanının defalarca af çıkarıp onları ülkelerine davet ettiğini belirttim. Mazlumlara karşı eziyet etmek bizim kitabımızda yoktur. Ama suçlu ve güçlü olanlara karşı her daim aslanlar gibi mücadele ederim! Spor bakanlığı ve basketbol federasyonu bir Türk Suriye milli takımı oyuncusu olarak beni sevdiklerini ve desteklediklerini belirten bir video çektiler.Yayınlandığında paylaşacağım.Kötülük görmemi isteyen Suriyeli muhalifler, sığınmacı severler, Türkiye ile sıkıntıları olanlar ve din tüccarları yine avucunu yaladı " dedi.

Ben oralara gidebiliyorsam Suriyeliler de geri dönebilirler

Suriye’de forma giyen ve Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine dönmesine dair yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme gelen Kemal Canbolat “Ben bir Türk olarak yadırganmadan ben oralara gidebiliyorsam Suriyeliler de geri ülkelerine dönebilirler” açıklamasında bulunmuştu.