Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nimn Tahran’da bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından bölgede tansiyon yükselirken İsrail Lübnan’da bir saldırı daha düzenledi.

İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir İsrail’in Lübnan’a saldırılarının 3. dalgası bir kara harekâtı olabilir

İsrail ordusuna ait hava araçlarının Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde bir araca düzenlediği saldırıda Hamas yetkilisi Samir el-Hac'ın öldüğü, 2 sivilin de yaralandığı aktarıldı.

2 füze ile vuruldu

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu, Sayda kentinde Ayn el-Helva Mülteci Kampı yakınındaki Hasbaya kavşağında seyir halindeki bir aracı vurdu. Araca 2 füze isabet ederken içeride bulunan Hamas Hareketi yetkilisi Samir el-Hac olay yerinde yaşamını yitirdi.

Saldırı sırasında benzin istasyonunda sıra bekleyen Nesim Nasr ve İman Avda isimli 2 sivilin ise yaralandığı ifade edildi.

Hamas'tan doğruladı

Saldırı sonrası Hamas'tan yapılan açıklamada "Büyük bir gurur ve onurla, bu Cuma öğleden sonra Güney Lübnan'ın Sayda kentinde Siyonistlerin hain saldırısında şehit düşen lider ve savaşçı şehit Samer El-Hac'ı anıyoruz." denildi.

Editör: Ömer Göyce