Bursa’da gökyüzü meraklısı, kendi teleskopuyla "Süper Kanlı Ay"ı görüntüledi Bursa’da gökyüzü meraklısı, kendi teleskopuyla "Süper Kanlı Ay"ı görüntüledi

iPhone’un yeni modelinin Türkiye’de satışa çıkmasıyla İstanbul’un Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinde uzun kuyruklar oluştu. Yüksek fiyatlara rağmen teknoloji tutkunları, yeni cihazı satın alabilmek için mağazaların önünde sabaha kadar bekledi. 65 bin TL'den başlayan ve 120 bin TL’ye kadar yükselen fiyatlarla satışa sunulan iPhone’lar, büyük bir ilgi gördü.

Geceden mağazaların önüne gelen vatandaşlar, sabaha kadar süren bekleyişin ardından mağaza kapılarının açılmasıyla nihayet cihazlarına kavuştu. Zeytinburnu'ndan gelen ve kuyruğun 179'uncu sırasına girdiğini söyleyen bir şahıs, “Her yıl aynı heyecanı yaşıyoruz. Bu sefer yeni yapay zeka özelliklerini deneyimlemek için sabahı zor ettik” ifadelerini kullandı.

Teknolojiye olan ilgi ve yeni modelin sağladığı gelişmiş özellikler, fiyatların yüksekliğine rağmen büyük bir kitleyi mağazaların kapısına getirdi. Üsküdar ve Kadıköy’deki manzaralar, yıllar içinde teknoloji meraklılarının cihazlara olan ilgisinin artarak sürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Elif Erbay