Telegram, kullanıcı bilgilerini hükümetlerle paylaşabilir Telegram, kullanıcı bilgilerini hükümetlerle paylaşabilir

İPhone İsrail malı mı? İPhone hangi ülkenin malı, zararlı mı? İPhone İsrail’i destekliyor mu, İsrail’e destek veriyor mu? şeklinde araştırmalar yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu İPhone hangi ülkenin olduğu konusu oldu. Markanın menşei hakkında son dönemde gündem olan konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, İPhone İsrail malı mı? İşte detaylar...

İPHONE İSRAİL MALI MI?

iPhone'lar Apple Inc. tarafından tasarlanır ve üretilir. Apple'ın üretim tesisleri ve tedarik zinciri dünya genelinde farklı ülkelerde bulunmaktadır. iPhone'ların montajı, bileşenleri ve üretimi farklı ülkelerde yapılır. İsrail, Apple'ın üretim tesislerinin bulunduğu ülkelerden biri değildir.

Dolayısıyla, iPhone'ların İsrail malı olduğunu söylemek yanıltıcı olur. Apple ürünleri genellikle Çin ve diğer Asya ülkelerinde üretilir, ancak bileşenler ve malzemeler dünya genelinden tedarik edilir. İPhone'un İsrail ile bir bağlantısı olsa bile, bu sadece bir ürünün satıldığı pazarla veya kullanıldığı ülkeyle sınırlı olur, üretim yeri değil.

İPHONE HANGİ ÜLKENİN, KİMİN, NERENİN MALI, MARKASI?

iPhone, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple Inc. tarafından tasarlanan, üretilen ve satılan bir akıllı telefon serisidir. Apple Inc. merkezi Cupertino, Kaliforniya'da bulunmaktadır. Dolayısıyla iPhone, Amerikan bir şirket olan Apple tarafından tasarlanmış ve üretilmiştir. Apple'ın iPhone üretim tesisleri ve tedarik zinciri dünya genelinde farklı ülkelerde bulunmaktadır. Bileşenler ve montaj işlemleri genellikle Çin ve diğer Asya ülkelerinde gerçekleştirilir.

Özetle, iPhone Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirket olan Apple tarafından tasarlanan ve üretilen bir markadır. Üretim sürecinde farklı ülkelerdeki tedarikçiler ve tesisler kullanılır, ancak marka ve tasarım Amerika'ya aittir.

Editör: Aleyna Horasan