İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde Apple mağazaları önünde sabah saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Ancak bu kuyruklarda sıraya girenlerin sadece telefon meraklıları olmadığı, bazı telefoncuların arkadaşlarını ve akrabalarını sıraya sokarak toplu alım yaptığı ortaya çıktı. Bir telefoncunun, yakınları aracılığıyla 50'den fazla iPhone 16 Pro Max modeli aldığı iddia ediliyor.

iPhone sırası.. 120 bin liralık iPhone 16 için uzun kuyruklar oluştu iPhone sırası.. 120 bin liralık iPhone 16 için uzun kuyruklar oluştu

Karaborsada fiyatlar uçtu

Resmi olarak satış fiyatı 120 bin TL olan iPhone 16 Pro Max’in, karaborsada 140-145 bin TL arasında satışa sunulduğu bildirildi. Özellikle yüksek depolama kapasitesine sahip modellerin daha fazla talep gördüğü belirtildi. Telefonu hemen teslim almak isteyenler, Apple mağazası veya internet sitesinden sipariş verdiklerinde 6 hafta beklemek zorunda kalıyor. Bu bekleyişi göze almak istemeyenler ise daha yüksek fiyatlar ödeyerek karaborsa satıcılarından alışveriş yapıyor.

“Durumu lehimize çevirdik”

Eyüp'ten bir telefoncu, durumu lehlerine çevirdiklerini belirterek, “Ürün 13 Eylül’de ön siparişe açıldı, oradan da sipariş verdik. Mağazada da bekledik. Fiyat farkı olması normal. Bizler de emek harcadık, saatlerce kuyrukta bekledik” diyerek karaborsaya düşen telefonları savundu.

Karaborsadaki telefonlara en fazla talep, Gaziantep, Adana, Kayseri, Konya, Trabzon ve Bursa gibi şehirlerden geliyor. Telefoncular, kuyrukta beklediklerini ve yüksek fiyat istemelerinin normal olduğunu belirterek, “Her şeyin bir bedeli var” yorumunda bulundu.

Editör: Elif Erbay