Apple kullanıcılarına uzun zamandır beklenen İOS 18 sürüm, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 geliştirici betalarını bugün itibarıyla kullanıma sundu. Kullanıma açılan bu yeni sürümle beraber kullanıcılar  Apple Intelligence’ı ilk kez deneme fırsatı buldu.

Apple Intelligence ilk kez kullanıma sunuldu

Yapay zeka teknolojilerini bir üst seviyeye taşıyan Apple, Intelligence'ı duyurdu. Yeni gelen bu sürümde pek çok özellik kullanıabilir durumda olsa da hala bazı özelliklere tam erişim sağlanamamakta. 

Apple Intelligence beta sürümünde bulunan özellikler

Yazma Araçları : Artık Apple'ın kendi uygulamalarında ve diğer uygulamalarda yazı yeniden yazma, düzeltme veya özetleme gibi özellikleri kullanabileceksiniz.

Plazma kabarcığı nedir? Piramitlerin üzerinde keşfedilen plazma kabarcığı nasıl oluşur? Plazma kabarcığı nedir? Piramitlerin üzerinde keşfedilen plazma kabarcığı nasıl oluşur?

Siri İyileştirmeleri : Siri bu yeni özellik sayesinde artık eskisinden daha akıllı bir hale geldi. Ses ve yazı arasında kesintisiz geçiş yapabiliyor, kelimelerde takıldığınızda sizi takip ediyor ve bir isteği diğerine bağlayarak bağlamı koruyabiliyor. Ancak, ChatGPT entegrasyonu henüz mevcut değil, Apple bunun daha sonra geleceğini belirtti.

 Apple Intelligence özelliklerini denemek için yapılması gerekenler

  1. iOS 18.1 betasını indirin: İlk olarak iOS 18.1 beta sürümünü cihazınıza yükleyin.
  2. Ayarlar uygulamasını açın: Ayarlar uygulamasına giriş yapın.
  3. Apple Intelligence & Siri: Yeni menüye tıklayın.
  4. Bekleme listesine katılın: “Apple Intelligence bekleme listesine katıl” seçeneğini seçin.

Bu işlemlerden sonra, Apple Intelligence beta özelliklerine erişim talep etmiş olacaksınız. Ancak, bazı özelliklerin Apple’ın sunucularına yük bindirmemesi için erişim sırasıyla sağlanabilir.

Peki hangi cihazlarla uyumlu?

Apple Intelligence’ı denemek için iPhone 15 Pro veya Pro Max cihazlarına sahip olmanız gerekiyor. 

Editör: Beyza Pınar