İmza atmadan işten çıkış kimi durumlarda sıkıntıya yol açabilirken kimi durumlarda ise dikkat edilmesi gereken konular arasında karşımıza çıkıyor. Özellikle kişinin iş akdinin işveren tarafından sonlandırıldığı durumlarda nereye imza attığını bilmesi oldukça büyük önem taşıyor. Bilindiği üzere iş ilişkisi bir iş akdi ile birlikte hem işçi hem de işveren için belirlenmiş olan hakları bağlayıcı bir nitelik taşıyor. Bu haklar aynı zamanda iş akdinin sonlandırıldığı durumlarda da doğal olarak doğuyor.

İşi Sonlandırılan Bir Kişi Ne Yapmalı?

[caption id="attachment_444486" align="alignnone" width="1280"]İmza Atmadan İşten Çıkış Olur Mu? İmza Atmadan İşten Çıkış Olur Mu?[/caption]   İş akdinin işveren tarafından sonlandırıldığı yani işçinin işten çıkarıldığı durumlarda kişinin neler yapması gerektiğini bilmesi önemli konular arasında karşımıza çıkıyor. Aksi takdirde işten ani bir şekilde çıkarılmış olan kişinin sahip olduğu kimi haklardan faydalanamaması söz konusu olabilir. İşçi hakları önemli bir konu olsa da işten çıkarılma durumunda bazı noktaları göz ardı etmek bu haklardan yararlanmanızın önüne geçebilmektedir. Özellikle işveren tarafından işten çıkarılmanız halinde işten çıkış belgesi, çalışma belgesi gibi evrakların aslının bir örneğini de sizin almanız gerektiği unutulmamalıdır. Bu evrakların aslına erişiminiz engelleniyorsa herhangi bir belgeyi imzalamamanız hukuki açıdan daha iyi olabilir.

İşten Çıkışınızda Fesih Belgenizi İsteyin

[caption id="attachment_444487" align="alignnone" width="1280"]İşten Çıkışınızda Fesih Belgenizi İsteyin İşten Çıkışınızda Fesih Belgenizi İsteyin[/caption] Bilindiği üzere hem iş ilişkisi içerisindeyken hem de iş akdinin sonlandırılmasını takriben işveren ve işçiye bazı haklar sunuluyor. Bu haklardan faydalanabilmek için de doğru evrakların imzalanması ve örneklerinin bulundurulması büyük önem taşıyor. İşten çıkarılma durumunda yapılacaklar arasında ilki fesih belgesini imzalamadan dikkatli bir şekilde okumanız, diğeriyse belgeden iki nüsha almanız olarak karşımıza çıkıyor. her iki belgenin de iki taraf tarafından tarihli olarak imzalanmış olması gerekiyor.

İşten Çıkışınızda Çalışma Belgenizi İsteyin

[caption id="attachment_444488" align="alignnone" width="1280"]İşten Çıkışınızda Fesih Belgenizi İsteyin İşten Çıkışınızda Fesih Belgenizi İsteyin[/caption] Her işçinin çalışma kaydının tutulduğu bir çalışma belgesi mevcuttur ve bu belgede yazan bilgilerin doğruluğundan ise tamamıyla işveren sorumludur. İşten çıkarılma durumu yaşamanız halinde bu belgenin bir nüshasını almanız bilgilerin doğruluğunun ispatı açısından önem taşıyor. Haklarınızı bilmiyorsanız sunulan herhangi bir belgeye imza atmadan işten çıkış yapmalı ve bir avukat bürosundan yardım almalısınız.