Hizbullah, İsrail topraklarına sayısı 100ü aşan roketli saldırı düzenledi. Askeri bölgelerin hedef alındığı saldırıyla ilgili elde edilen ilk bilgilere göre hareket devam edecek.

ABD’nin Hamas davası ‘sembolik’ bir dava ABD’nin Hamas davası ‘sembolik’ bir dava

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah "1 milyon füzemiz ve roketimiz var, Filistin'in özgürlüğü uğruna bunları İsrail'e karşı kullanacağız" dedi.

ATEŞKES ÜMİTLERİ SUYA DÜŞTÜ

Gazze'de ateşkes ümitleri suya düşerken İsrail-Hizbullah arasındaki gerilim de tehlikeli bir boyuta ulaştı. Hizbullah dün şimdiye kadarki en büyük saldırısını gerçekleştirdi. 100 roketin aynı anda ateşlendiği saldırıda İsrail'e ait 9 askeri bölge hedef alındı.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, İsrail'in kuzeyindeki Metula'ya Lübnan'dan atılan tanksavar füzelerinin ardından iki ev hasar gördü ve bir otobüs alev aldı.

ASKERİ ARACA SALDIRI VİDEOSU PAYLAŞILDI

Hizbullah İsrail’in kuzeyindeki zırhlı bir araca güdümlü füze ile saldırı düzenlendiğini de duyurdu. Hizbullah’ın açıklamasında, İsrail’in kuzeyindeki sınır hattında yer alan Yiftah yerleşim birimine yakın seyir halindeki Hummer tipi askeri aracın güdümlü füze ile tam isabet vurulduğu ifade edildi. Saldırı nedeniyle araç içerisindeki İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

ARAP BASINI: ABD SAVAŞ İSTEMİYOR

Arap basınında yapılan ilk yorunlarda, "ABD, İsrail’in Hizbullah ile savaş başlatmasından endişe ediyor Washington böyle bir senaryoyu önlemek için diplomatik çabalarını yoğunlaştırdı ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin devreye girdi." ifadeleri dikkat çekti.

Ayrıntılar geliyor.

İsrail, Lübnan topraklarına ok ve mancınıkla saldırı düzenledi İsrail, Lübnan topraklarına ok ve mancınıkla saldırı düzenledi

Editör: Kemal Ilıkkan