Yapay zeka, son bir yıl içinde hayatımıza tamamen entegre olmuş durumda ve sürekli olarak gelişmeye devam ediyor.

İngiltere'deki havalimanlarında kullanılmaya başlanan yapay zekalı yüz tanıma sistemi sayesinde, pasaport kontrolüne ihtiyaç duyulmayacak. İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın planları arasında, yüz tanıma sistemiyle birlikte temassız seyahat ve 50 millet için Dubai'deki gibi yapay zeka kullanılarak oluşturulan bir "akıllı sınır"ın yaratılması bulunuyor.

Wi-Fi tehlikesi: Tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz Wi-Fi tehlikesi: Tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz

Sınır Gücü Genel Müdürü Phil Douglas, "Yeni program, şu anda kullandığımızdan çok daha temassız yüz tanıma teknolojisi kullanacak. Bu sayede insanlar hakkında daha önce sahip olmadığımız bilgilere ulaşabileceğiz. Daha önce Birleşik Krallık'ta bulunup bulunmadıklarını dahi bileceğiz" dedi.

Douglas ayrıca, "Yapay zeka sayesinde göçmenlik yasalarına uyumlarını anlayabileceğiz. Güvenlik sistemlerimizde onlarla ilgili herhangi bir kayıt olup olmadığını bileceğiz. Bu nedenle, uçağa binmelerine izin verilmeyen bazı insanlar olacak" diye ekledi.

Yeni teknolojinin test aşamalarının bu yıl içinde yapılması planlanıyor. Ayrıca, gelecekte pasaportların kullanımdan kaldırılmasını sağlayabilecek sınır ötesi dijital kimlikler de şu anda test ediliyor.