İsrail ordusu, Hamas'ın askeri lideri Muhammed Deyf'in bu ay Gazze'ye yapılan bir hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye de dün Tahran'da düzenlenen suikast sonucu öldürülmüştü.

7 Ekim saldırılarının planlayıcısı olarak adı geçen Deyf, Gazze tünellerinin mimarı olarak biliniyor.

Hamas: Algı operasyonu, manipülasyon 

Dünyada flaş haber olarak geçen Deyd'in öldürülmesine ilişkin Hamas'tan gelen açıklma ise İsrail kaynaklarını yalanladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor.

Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor

Ürdün'de hükümeti kurma görevi Cafer Hassan'a verildi Ürdün'de hükümeti kurma görevi Cafer Hassan'a verildi

Siyonist İsrail'in Kassam Tugayları Askeri Komutanı Muhammed Dayf'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir.

Mumamed Deyf kimdir?

1965 Gazze doğumlu Muhammed Deyf, doğum adıyla Muhammed Diyab İbrahim el-Masri.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Filistinli genelkurmay başkanı ve yüksek askeri komutanıydı. 1995'ten bu yana intihar saldırıları, adam kaçırmalar ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askerlerini öldürmekten dolayı son 26 yıldır İsrail'in en çok aranan adamı oldu.

İsrail'in Deif'i öldürmeye yönelik en son girişimi, Mayıs 2021'deki Duvarların Muhafızı Operasyonu sırasında oldu. Deif'in karısı, bebeği ve kızı 2014 yılındaki bir saldırıda öldürüldüler.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, 8 Eylül 2015'te Deif'i Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler listesine eklemişti.

İsmail Haniye için Tahran'da görkemli cenaze töreni: ABD ve İsrail'e ölüm sloganları atıldı İsmail Haniye için Tahran'da görkemli cenaze töreni: ABD ve İsrail'e ölüm sloganları atıldı

Editör: Kemal Ilıkkan