Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ünlü Yatırım Holding AŞ (UNLU) pay piyasası işlemleriyle ilgili 11 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.

Kurbanlık Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Kurbanlık Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

SPK'nın haftalık bültenine göre, UNLU pay piyasasında yapılan işlemlerde Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/2 maddesinde sayılan suçun işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle, yatırımcıların hak ve yararlarını koruma amacıyla yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi için karar alındı.

Bu çerçevede, Yasin İsa Aşkın, Esalettin Özdek, Abdulkadir Özdek, Gökhan Özdek, Muammer Devrim Cilasun, Hasan Hüseyin Kök, Ali Kök, Merve Kök, Betül Kök, Kerem Işık ve Fatma Kılıç adlı kişilere 26 Ekim 2023 tarihli işlemlerden itibaren borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanacak.

Ayrıca, başka bir kararla Anel Elektrik pay piyasasında da Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan bir suç işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle, yatırımcıların hak ve yararlarını koruma amaçlı olarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi kararı alındı. Bu kapsamda Yeşim Gül adlı kişiye 26 Ekim 2023 tarihli işlemlerden başlayarak borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanacak.