Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla gerçekleşen sergi açılışının sunuculuğunu üstlenen robot Ada, Şahin’e yönelik esprili övgüleriyle izleyenleri güldürdü. Ada, konuşmasında "Fatma Hanım'la tanışmak benim işlem hızımı yüzde 50 artırdı. Kendisi geleceği bizzat inşa ediyor" diyerek Şahin’i överken, "Belki bir gün ben de Antep usulü baklava yapmayı öğrenirim" esprisiyle de salondakilerin beğenisini kazandı.

Whatsapp'a bir yeni özellik daha! Whatsapp'a bir yeni özellik daha!

Başkan Şahin'den eğitime ve yapay zekaya vurgu

Sergi açılışında konuşan Fatma Şahin, yapay zekanın önemine dikkat çekerek Gaziantep’in bilim yolculuğuna büyük adımlarla devam ettiğini belirtti. Gençlere ve çocuklara hitaben,  “Elimizde çok büyük bir hazine var. Bu sergi alanını Gaziantep'e getirme kararı aldık. Gaziantep'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kara tahtaya yazdığı bir model uygulanıyor, Gaziantep Modeli. Sevgili gençler, temel eğitim derslerinin dışında da okumaya devam edeceğiz. Her gün başımızın ucunda bir kitap olacak. O yüzden biz size ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor' diye kitaplar temin ettik. Bu proje kapsamında sizlere 35 bin kitabı ücretsiz ulaşılabilir kıldık” dedi.

Bilim meraklıları için yeni sergi alanı

Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi'nde açılan bu yeni sergi, uzay ve havacılık, çevre ve yenilenebilir enerji gibi temalarla bilimseverlere hitap eden dört farklı bölümden oluşuyor. "Yapay Zeka ve Dijital Yaşam" ise bu sergiye eklenen en yeni tema olarak öne çıkıyor. Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te sergilenen bu alan, her yaştan ziyaretçinin yapay zeka teknolojilerini anlaması ve etkileşimde bulunması amacıyla tasarlandı.

Sergi açılışının ardından Başkan Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri sergi alanını gezerek detaylı bilgi aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu yeni sergi alanı, Gaziantep’in bilim ve teknoloji konusundaki yükselen potansiyelini gözler önüne sererken, ziyaretçilerine de eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Editör: Elif Erbay