Gündem

Et entegre tesisinde hayvana eziyet ettiler!

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşanan olayda bir et entegre tesisinde görevli iki kişi kesim öncesi sakinleşmeyen büyükbaş hayvana eziyet etti. Görevlilerden biri hayvanı bayıltmak için başına defalarca baltayla vurdu. Diğer görevli ise hayvana birkaç defa bıçak batırdı. Olaya ilişkin gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Abone Ol

Amasya'nın Suluova ilçesi Harmanağılı köyünde bulunan bir et entegre tesisinde, kesime hazırlanan bir büyükbaş hayvanın sakinleşmemesiyle birlikte başlayan olaylar büyük tepki çekti. Tesis çalışanlarından iki görevli, hayvanı sakinleştirmek amacıyla başına defalarca baltayla vurarak bayıltmaya çalıştı, bir diğer görevli ise hayvana birkaç kez bıçak sapladı. Yaşanan bu acımasız anlar, bir diğer çalışan tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip sosyal medyada yayınlandı.

Görüntülerin yayılması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Tesiste görevli İ.T. (37), N.T. (19), H.S. (35), E.Ç. (20) ve A.A. (49) isimli 5 kişi gözaltına alındı. Amasya Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, görüntülerdeki eziyet sahnelerinin incelendiği, şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldığı bildirildi. Ayrıca, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Amasya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından işletme ve şüpheliler hakkında ilgili mevzuatlar doğrultusunda gerekli idari yaptırımların uygulanacağı açıklandı.

Tesisin avukatı Mehmet Akif Aydın, yaşananları "üzücü bir olay" olarak nitelendirerek, tesisin uzun yıllardır faaliyette olduğunu ve daha önce böyle bir durumla karşılaşılmadığını ifade etti. Olayın nasıl geliştiğiyle ilgili detaylı bir açıklamanın yapılacağını belirtti.

Tutuklandılar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından 5 şüphelinin tutuklandığını duyurdu. 

Bakan Tunç, "Amasya'nın Suluova ilçesindeki bir et entegre tesisinde, kesim öncesi büyükbaş hayvana eziyet edilmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın hemen ardından Suluova Cumhuriyet Başsavcılığınca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. maddesi gereğince soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklanmıştır" dedi.