Counterpoint Research'ün verilerine göre, Mart ayında 19,69 milyon telefon satışı gerçekleştirerek %20'lik bir pazar payı elde eden Samsung, bu başarısını özellikle Galaxy S24 serisi ve güçlü yapay zeka özellikleriyle elde etti.

Galaxy S24 serisi, piyasaya sürülmesinin ardından hızla talep gördü ve Mart sonuna kadar 6,53 milyon adet satış rakamına ulaştı. Bu satışların büyük bir kısmı Avrupa'da gerçekleşirken, Samsung'un bu kıtadaki pazar payının %34'e yükseldiği belirtildi. ABD'de ise Samsung'un pazar payı Ocak ayında %20 iken, Mart ayında %36'ya çıkarak dikkat çeken bir artış kaydetti.

Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti

Samsung-1

Öte yandan, Apple da Mart ayında 17,41 milyon iPhone satışı yaparak %18'lik bir pazar payına sahip oldu. Şirket, iOS 18 güncellemesiyle birlikte yapay zeka destekli özelliklerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Akıllı telefon endüstrisindeki bu rekabetin, teknolojik yenilikler ve tüketici taleplerindeki değişikliklerle birlikte daha da kızışması bekleniyor. Hem Samsung hem de Apple, kullanıcılarına daha da gelişmiş özellikler sunabilmek için araştırma ve geliştirme çalışmalarını yoğunlaştırmaya devam ediyor.

Iphone-1