Ziyaretin gündeminde terörle mücadele, Gazze'deki durum, savunma projeleri ve ekonomik ilişkiler gibi kritik konular bulunuyor.

Gazze'ye yardım taşıyan tır tamamını yerine ulaştıramadı Gazze'ye yardım taşıyan tır tamamını yerine ulaştıramadı

Erdoğan ile Biden arasında, önceki uluslararası zirvelerde gerçekleşen görüşmelerin ardından, bu kez Oval Ofis'te yapılacak buluşma önem arz ediyor.

Türkiye'nin NATO üyeliği ile ilgili İsveç'in onay vermesi, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin ivme kazanmasına katkı sağladı. MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD ziyaretinin ardından, liderlerin buluşması bekleniyor.

Görüşmede terörle mücadele, Gazze'deki durum ve savunma işbirlikleri gibi kritik konular ele alınacak. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kalıcı olarak durması gerektiği mesajını iletecek ve iki devletli çözümün önemini vurgulayacak. Ayrıca, F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin hızlandırılması da görüşme gündeminde yer alacak.

Suriye'nin kuzeyindeki terörle mücadele ve ABD'nin YPG'ye olan desteğine ilişkin Türkiye'nin rahatsızlığı da görüşme konuları arasında bulunuyor.