Cumhur Altıok yazıyor 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’i ilçe ilçe geziyor ama işe yaramıyor. Aday gösterilmeyen Tunç Soyer ise genel başkan adaylığına hazırlanıyor, Türkiye’yi gezip nabız yokluyor. Soyer, mücadeleye devam diyerek hedefinin tüm Türkiye olduğunu açıkladı. 

CHP Genel Başkanı Özel’in gerek açıklamalarında gerek gezi programında İzmir’e ağırlık vermesi dikkat çekiyor. CHP, bu döneme kadar seçim zamanında İzmir’de çok yüksek tempolu bir kampanya yürütmezdi. Gerekçesi ise İzmir’deki oy oranlarından kuşku duymamalarıydı. Meğer bu ilginin arkasında panik varmış. Yanlış aday tercihlerinin faturası anketlere yansımaya başlamış… Özel durumu toparlamaya çalışıyor ama olmuyor. İzmir Büyükşehir Adayı Cemil Tugay kanal kanal televizyon programlarını geziyor ama nabız yok!

İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün İYİ Parti'de 5'inci olağan üstü kurultay bugün

Anketlerde çıkmadın denilerek aday gösterilmeyen Tunç Soyer ile genel merkez arasındaki ipler her gün biraz daha geriliyor. Soyer’in, izmir’de Tugay’a destek vermeyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek vermek için mitinge katılması tartışma yaratmıştı. Ama gözden kaçan Soyer’in Türkiye’yi gezip nabız yoklaması. Diyarbakır, Mersin, İstanbul… Hatta Ankara’da ev aradığı konuşuluyor. 

Soyer, son açıklamasındaki “Buradan vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum. İzmir’de ektiğimiz her bir tohumun takipçisi olmaya, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bundan sonra sathımız, sine-i millettir. Tüm Türkiye’dir” dikkat çekici. 

Partililerde, “İzmir’i kaybetmeyiz. Küskün seçmenin önemli bir bölümü son anda AKP gelmesin diye gider oyunu verir” beklentisi yüksek. Ancak kimse şu gerçeği inkar edemiyor. “AKP’nin adayı Hamza Dağ iyi çalışıyor. Kazanamasa bile belediye meclisinde koltuk sayısını önemli ölçüde arttıracaktır” deniyor.